Şanlıurfa’nın en büyük diş protez Laboratuvarı hizmete girdi Şanlıurfa’nın en büyük diş protez Laboratuvarı hizmete girdi

Ekipler, Şanlıurfa il merkezinin yanı sıra Akçakale, Viranşehir, Birecik ve Hilvan ilçelerinde de titiz çalışmalarına devam ederek, son kullanım tarihi geçmiş gıda ürünleri ile sağlıksız koşullarda saklanan ürünleri tespit etti.

Denetimler kapsamında, 1.500 ton pirinç, 650 kg reçel, 200 kg çikolata, 200 kg domates salçası, 100 kg bebek bisküvisi ve 100 kg çay olmak üzere büyük miktarda gıda ürününe el konuldu.

Söz konusu ürünlerin çoğunun son kullanma tarihi geçmişken, bazı pirinçlerin böceklenmiş olduğu, diğer ürünlerin ise bozulduğu tespit edildi. Bu ürünler, halk sağlığını tehdit etmemesi adına imha edilmek üzere zabıta ekiplerince toplandı.

Zabıta ekipleri, denetim sırasında yalnızca ürünlerle ilgili olumsuzluklar tespit etmekle kalmayıp, aynı zamanda sağlıksız ve hijyenik olmayan şartlarda depolama yapan işletmeleri de uyardı. Ayrıca, denetimlerde 12 işletmeye cezai işlem uygulandı.

Özellikle Akçakale ilçesinde bir markette, son kullanım tarihi bir yıl geçmiş olan ürünlerin satışa sunulduğu ortaya çıktı. Zabıta ekipleri, Akçakale’deki markette pirinç, reçel, çikolata ve domates salçasının yanı sıra farklı ürünler de zabıta tarafından toplandı.

Şanlıurfa Zabıta Dairesi, gıda güvenliği ve hijyenik koşulların sağlanması için yürüttüğü bu tür denetimlerin halk sağlığını korumak adına büyük önem taşıdığını vurgulayarak, vatandaşları da ürün satın alırken son kullanım tarihlerine dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Editör: Haber Merkezi