Şırnak Bestler Dereler Bölgesi'nde 14 Mayıs 2023 tarihinde PKK'lı teröristlere yönelik gerçekleştirilen 'Şehit Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz Besta-3 Operasyonu'nda bir mağaraya kıstırılan teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 4 askerden biri olan Uzman Çavuş Gaffar Mayik’in, ismi Bozova İmam Hatip Ortaokuluna verildi.

Düzenlenen törenine Bozova Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt, ilçe protokolü, şehidin yakınları, öğrenciler, öğretmen ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuyla ilgili olarak bir paylaşım yapan Bozova Kaymakamlığı, şu sözlere yer verdi:

BELSAN personeli Sedat Ersöz’den acı haber! BELSAN personeli Sedat Ersöz’den acı haber!

“14 Mayıs 2023 tarihinde başlatılan Şehit Jandarma Teğmen İsmail Can AKDENİZ Operasyonu kapsamında 16 Mayıs 2023 Günü Şırnak Bestler Dereler Bölgesi, Aksüt Mahallesi mevkiinde hain terör örgütü  PKK mensupları ile çıkan çatışma sonucunda Şehit olan  Gaffar MAYİK’in ismi  ilçemiz  İmam Hatip Ortaokuluna verildi.

Kaymakamımız Sayın Halil İbrahim Yeşilyurt konuşmasında;

“Bugün çok anlamlı bir hizmet için buradayız, Şehitlerimizin isimlerinin okullarda yaşatılması çok önemli. Yapılan bu hizmetlerle şehitlerimizi, geleceğimiz olan çocuklarımıza emanet ediyoruz.

Yeni ismiyle ve köklü eğitim-öğretim geleneğiyle, her zamanki gibi, eğitime katkı sağlayacak olan okulumuz, aynı zamanda vatan-millet sevdalısı yiğit evlatlar yetiştirmeye de devam edecektir.

Şehidimiz Gaffar MAYİK’i  rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum. Ruhu şad olsun. “ Dedi.

Editör: Haber Merkezi