URFA HABERLERİ

Ceylanpınar'daki TİGEM çiftliği damızlık merkezi olacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Iğdır ve Şanlıurfa’da hayvancılıkla uğraşanlara büyük bir müjde verdi. Yumaklı, Iğdır ve Şanlıurfa Ceylanpınar'daki TİGEM çiftliklerinin damızlık merkezleri olacağını belirtti.

Bakan Yumaklı, “Hayvancılıkta Üretimi Gerçekleştirme Projesinde 3 ana hedefin olduğunu  ifade ederek en önemli başlığının anaç hayvan sayısını artırmak olduğu açıkladı. Yumaklı, Bu projede Iğdır ve Şanlıurfa Ceylanpınar'daki TİGEM çiftliklerinin damızlık merkezleri olacağını belirtti.

Konu ile ilgili resmi X hesabından paylaşımda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, şu bilgilere yer verdi;

 “Hayvancılıkta önemli bir projemizi daha hayata geçiriyoruz. Hayvancılık Yol Haritamız kapsamında, 'Anaç Hayvan Sayısını Artırma' hedefiyle, ülkemizde kaliteli, sağlıklı ve verimli üretimi çok daha iyi noktalara taşıyacağız. Iğdır ve Şanlıurfa Ceylanpınar'daki TİGEM çiftliklerimizde Damızlık Merkezleri oluşturacağız. TİGEM bünyesinde doğan buzağıları aile işletmelerimize uygun maliyetlerle verecek, et üretimimizi yerli imkanlarla artıracağız. Bu projede 3 ana hedefimiz var: Aile işletmelerimizi güçlendirmek, tüketicimizin uygun maliyetle kırmızı ete ulaşmasını sağlamak ve kırmızı et ithalatını bitirmek. Biz üreticilerimize inanıyoruz, TİGEM ve Et ve Süt Kurumu'ndaki her bir personelimize güveniyoruz. Hayvancılıkta Üretimi Geliştirme Projemiz, çiftçilerimize ve ülkemize hayırlı olsun”ifadelerini kullandı.