Şanlıurfa’da piyasaya sürülmeden ele geçirildi Şanlıurfa’da piyasaya sürülmeden ele geçirildi

Her yıl düzenli olarak Ekim ayında gerçekleştirilen Avrupa Kuş Gözlem Günü etkinlikleri kapsamında, kuş gözlemcileri Birecik ilçesinde kuşlar gözlemlendi.

Kuşların zorlu göç yolculuklarına ve yaşam alanlarının korunmasına dikkat çekmek için her yıl Ekim ayının ilk haftasında Avrupa Kuş Gözlem Günü etkinlikleri düzenleniyor.

DKMP Birecik Şube şefliği personelleri, Doğa Derneği, STK’lar ve yerel kuş gözlemci ekibi Birecik te Kuş Gözlem etkinliği uygulamalı olarak düzenlendi.

Etkinlikte, Birecik kanatlıları gözlemlendi. Etkinlikte, gözlemler esnasında, başta Çizgili İshak kuşu, Kelaynak, Sakarmeke, Yalıçapkını, Elmabaş, Çamurcun, Irak yedikardeş, Kum kırlangıcı, Arap bülbülü, Turaç olmak üzere çok sayıda türü doğaseverler tarafından ilgiyle gözlendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) Şanlıurfa Şubesinden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verdi;

“05.10.2024 tarihinde Avrupa Kuş Gözlem Günü etkinlikleri kapsamında Birecik DKMP Şefliği, Doğa Derneği, STK'lar ve diğer katılımcılarla beraber Birecik ilçemizde kuşlar gözlemlendi. Başta Çizgili İshak Kuşu, Kelaynak, Sakarmeke, Yalıçapkını, Elmabaş, Çamurcun, Irak yedikardeş, Kum kırlangıcı, Arap bülbülü, Turaç olmak üzere çok sayıda türümüz doğaseverler tarafından ilgiyle gözlendi”

Editör: Haber Merkezi