Manisa’nı SOMA ilçesindeki Madende yaşanan faciayı biliyorsunuz.
301 insanımızın yaşamını yitirdiği, onlarca kişini de yaralandığı facianın yaraları sarılmaya devam ediliyor.
Bu vesile ile bir kez daha hayatlarını kaybeden 301 madencimize Allah rahmet eylesin diyorum.
Gelelim yazımızın başlığına.. Yani Halfeti ikici bir Soma olmasın konusuna…
Bundan bir süre önce Halfeti’deki özellikle tekne turları ile ilgili çarpıklıkları yazmış ve başta Vilayet olmak üzere ilçe Kaymakamlığı ile sorumluluğu bulunan herkesi göreve davet etmiştim…(O zaman Urfa Valilik koltuğunda Celalettin Güvenç oturuyordu)
Görünen o ki, yazımızı dikkate alan bir Allah’ın kulu dahi ortalıkta yok.
Şimdi bu kentin Valisi İzzettin Küçük’e özellikle sesleniyorum.
Halfeti’nin ikinci bir SOMA olmaması için duyarlı davranmaya ve sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyorum.
Halfeti Urfa’mızın özellikle turizm açısında çok şirin bir ilçemiz.
Özellikle hafta sonlarında bu ilçemize daha doğrusu eski Halfeti’ye adeta insanlarımız akın etmekte. Buraya gelen yerli ve yabancı misafirlerimiz, en başta tekne turuna katılmakta, ilçenin güzelliklerini görmekte ve daha sonra da birkaç saat kaldıktan sonra geri dönmekteler.
Buraya kadar her şey yerinde ve güzel…
Güzel olmayan, Halfeti gibi ilçemize yakışmayan bir çirkinlik bir de Allah muhafaza endişe verici iki durum var.
BİR. İlçe adeta birilerine peşkeş çekilmiş görünümünde. İlçeye daha adım atar atmaz birileri ‘değnekçi’ mantığı ile aracınıza yaklaşmakta ve işaret ettiği yere aracınızı çekip, CUKKAYI cebine indirmekte.
Gelelim ikinci ve en önemli meseleye…
Halfeti’de irili, ufaklı teknelerle gelen misafirler iyi bir para karşılığında sözğm ona TURLAR düzenlenmekte…
Buradaki teknelerin sorumlusu kim?
Ehliyetli insanlar mı?
Kaymakamlığın ne kadar bilgisi dahilinde?
Korsan tekneciler mi? Ne bilen var? Ne de bu durumu sorgulayan!
Tekne turu yapmak mı istiyorsun?
Kıyı kenarında oluşturulan alana ilk önce birileri tarafından doluşturuluyorsun. Sonra sözüm ona oradaki yetkili(!) birilerin ceptan arıyor ve bir bakıyorsun ki bir tekne sana doğru yanaşmakta.
Farklı, farklı ücretler karşılığında insanlar adeta balık istifi gibi teknelere dolduruluyor ve tekne Halfeti’nin tarihi mekanlarına doğru açılıyor.
Halfeti’de irili ufaklı onlarca tekne ve motor var.
Ne denetleyen var!
Ne de gözetim altında tutan!
Allah muhafaza suyun tam orta kısmında tekne bir anda alabora olsa, teknede ne bir tane SİMİT ne de cankurtaran YELEK var!
İlle de birilerinin tedbir alması, uykudan uyanması, denetimler yapılması için SOMA faciası gibi Allah muhafaza bir tekne faciasının mı yaşanması gerekiyor?
Bu kentin Valisi’ne sesleniyorum.
Ne olur Halfeti’deki;
BİR: tekne rezaletine,
İKİ: Değnekçi zihniyetine el atın.
Vali olarak sizin harekete geçmeniz için ille de Başbakan Recep T. Erdoğan’ın size bizzat talimat vermesini mi bekliyorsunuz?
Ya da birilerinin sularda boğularak Allah muhafaza yaşamını yitirmesini mi bekliyorsunuz?
Neyi bekliyorsunuz?