Şanlıurfa Sırrın Karşıyaka Gap Vadisi Bulvarında bulunan diyetisyen Hatice Çakmak, kış aylarında bağışıklılık sistemini güçlendirmek için kuru üzüm, kuru kayısı gibi besinlere önem verilmesini vurguladı.

“KIŞIN SÜT VE YOĞURT TÜKETİMİNE ÖNEM VERİLMELİ”

BELSAN personeli Sedat Ersöz’den acı haber! BELSAN personeli Sedat Ersöz’den acı haber!

Havaların soğuduğunu, günlerin kısaldığını söyleyen Diyetisyen Hatice Çakmak, “ İster istemez gün içerisinde yemek öğünlerimiz azaldı. Biz bu ürünleri daha basit ara öğünlerle kombine etmek zorundayız ve bu ara öğünlerimizi kuruyemişlerle ağırlıklı olmalı, süt ve yoğurt tüketimi kışın çok azalıyor aslında bunlara biraz daha ağırlık vermemiz gerekiyor çünkü bizim sağlıklı yağlar’ dan beslenmemiz gerekiyor hem de az ama küçük şeylerle midemizi doldurmamız gerekiyor” dedi.

“ KIŞ MEVSİMİN DE C VİTAMİNİ ALMAK LAZIM”

Kışın kuru üzüm, kuru kayısı gibi besinlere önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Hatice Çakmak, “ Kışın su tüketimi azalıyor aslında en az iki buçuk litre su tüketmemiz gerekiyor. Çocuklarda yemek yeme alışkanlığından kaçma gece daha ağır beslenme durumlar söz konusu oluyor aslında gece değil’ de bizim bunları gün içerisinde yememiz daha uygun olacak. Vücutta C vitamini eksikliği çok fazla görülüyor nedeni ise kışın sürekli grip olduğumuz için C vitamini depolarımız sürekli boşalıyor gün içerisinde bunları sık sık tüketimini artırmamız gerekiyor gündemde olan elma, portakal, nar bunları tüketerek vitamin almamız lazım” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi