Çölyak hastaları ödenen 372 lira yardımların artırılması için AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, 27.Dönem AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, 27.Dönem Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ve Çölyak Federasyonu ve Şanlıurfa Çölyak Dernek ve Çölyak Federasyon Başkanı Hasan Doğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını ziyaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın ile yapılan görüşmelerde SGK tarafından ödenen 372 lira’nın enaz Bin 750 liraya çıkarılması için çalışmaları yapılacağı belirtildi.

Şanlıurfa'da yaralı kartal tedaviye alındı Şanlıurfa'da yaralı kartal tedaviye alındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın,”AK Parti Şanlıurfa Milletvekilimiz Sn. Mehmet Ali Cevheri, 27.Dönem AK Parti Adıyaman Milletvekilimiz Sn. İbrahim Halil Fırat, 27.Dönem Ak Parti Kayseri Milletvekilimiz Sn. İsmail Tamer ve Çölyak Federasyonu Yönetim Kurulunu Bakanlığımızda misafir ettik.

Çölyaklı kardeşlerimiz için bugüne kadar hükümetimiz tarafından sağlanan desteği değerlendirdik. İnşallah bundan sonrada sağlanan destekleri arttırarak devam ettireceğiz. Hayat glutensiz de güzel!”dedi.

EN DÜŞÜK BİN 750 LİRA OLSUN

Glütensiz malzemeleri yüksek olduğundan Çölyak hastaların nakdi ödemlerin 372 değil de enaz 2 bin lira olması gerektiğini belirten, Şanlıurfa Çölyak Dernek Başkanı Hasan Doğan, " Daha önce yaşa göre yılık bazında 325 TL ile 375 TL arasında ücret ödeniyor. Şanlıurfa’da 2 Bin 500 üzerine Çölyaklı kardeşlerimiz ömür boyu diyet yapan kişilerdir. Bu ödemeleri biraz yükseltilmesini istedik. Sosyal ve çalışma bakanımıza ilettik, en düşüğü bin 750 TL olarak belirlenmesi gerektiğini belirtek, sağ olsun Bakan yardımcısı Ahmet Aydın beyde bu konuda destek olacaklarını belirtier”diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi