AK Parti 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için aday belirleme süreci devam ediyor. Aday tespit komisyonunun çalışmalarına başladı. Şanlıurfa dahil başka Büyükşehirin adayların Aralık ayı sonu itibaren netleşmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

BÜYÜKŞEHİR ADAYLARI ARALIK AYI SONU AÇIKLANACAK

Erdoğan,”Bu hafta içerisinde Ankara, Adana, İzmir büyükşehirleri, gerek milletvekilleri gerek teşkilat ile toplantımızı yaptık. Onların da fikrini aldık. Pazar günü 3 bölgenin de kanaatlerini alacağız.

Bunların üzerinde çalışıp inşallah Aralık ayının sonuna doğru da birinci derecede büyük şehirlerimizin adaylarını açıklamaya başlayacağız. Bazı illerin de adaylarını bu arada açıklayabiliriz. Gecikmeden bir an önce açıklamayı hedefliyoruz”dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAY ADAYI

1 Abdülkerim Gök

2 Nihat Çiftçi

3 Mehmet Mutlu

4 Cüneyd Altıparmak

5 Ahmet Kaplan

6 Ramazan Başak

Şanlıurfa’daki sürücüler dikkat! Takmaya ceza Şanlıurfa’daki sürücüler dikkat! Takmaya ceza

7 Faruk Arslan

8 Fevzi Demirkol

9 Ahme Rufaioğlu

10 Enver Sedat Yahlizade

GÜLPINAR, BEYAZGÜL VE KAÇAR’IN İSİMLERİ ÖN PLANDA

MKYK’da yerini koruyan Mehmet Kasım Gülpınar ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Mahmut Kaçar ve müracaat yapmayan mevcut aday Zeynel Abidin Beyazgül’ün sürpriz aday olarak kulislerde ismi geçiyor.

Editör: Haber Merkezi