Şanlıurfa tarımsal faaliyetlerinin arttırılması için yapılan yatırımlarla kentin bitkisel üretimi yüzde 50'ye yakın, sera üretimi ise 8 kat arttı. Sulama imkanlarının genişlemesiyle çiftçilerin alternatif ürünler yetiştirmesi ve ülke ekonomisine katma değer sağlaması da mümkün hale geldi.

Viranşehir Pompaj Sulaması 2. Kademe inşaatının tamamlanması ile birlikte Atatürk Barajı’ndan gelen su ile 79.800 dekar arazi sulanacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde yürütülen Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce Proje kapsamında iki adet pompa, iki adette ulaşım kanalı bulunuyor. İşletmeye almaya testlerinin sürdüğü proje de dekar başına 724 TL gelir artışı hedeflenirken, 15 bin 960 kişiye de istihdam sağlaması ön görülüyor.

Şanlıurfa’da 7 ailenin acı günü! Şanlıurfa’da 7 ailenin acı günü!

Projenin gerçekleşmesiyle bölgedeki yeraltı kuyularından yoğun elektrik sarfiyatıyla yapılan kuyu sulamasının da önüne geçilmesi bekleniyor. Bölgede kronik bir problem olan kaçak kuyu ve elektrik kullanımının da ortadan kalkması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi