Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, dün sabah erken saatlerde Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa 3. Bölge Müdürlüğü bünyesindeki Kızılkuyu Ceylan Üretme İstasyonu’nda 30 ceylanın doğaya salınması programına katıldı. 

Eyyübiye’de kaçak imalathaneye baskın Eyyübiye’de kaçak imalathaneye baskın

İlk olarak tesisi inceleyen ve çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Şıldak, yaptığı değerlendirmesinde Şanlıurfa’da il merkezi ile Ceylanpınar Tarım İşletmelerinde olmak üzere toplam 2 binin üzerinde Urfa Ceylanı barındırıldığını belirtti.

Önceki yıllara nazaran bu yıl çok verimli bir sezon elde ettiklerini de sözlerine ekleyen Vali Şıldak, “Şu anda tabiatta 434 ceylanımız bulunuyor ve üretme istasyonumuzda da 459 ceylanımız var. Bu yıl önceki yıllara nazaran üretim açısından çok verimli bir sezon oldu. Her yıl 50-60 yavrulama olurken bu yıl 175 yavrumuz oldu. Bu çok güzel bir rakam. Ceylanlarımızın yanı sıra yine Kelaynakların üremesi ve doğaya salınması konusunda güzel çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu kuşlarımızdan 325 Kelaynak kuşumuz Birecik’teki istasyonumuzda yetiştiriliyor ve onları da zaman zaman tabiatla buluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

*Urfa Ceylanı Cudi Dağlarında *

Şanlıurfa’da üretimi yapılan ceylanların bir kısmı Kızılkuyu Ceylan Üretme İstasyonu’ndan Cudi dağlarına da gönderilerek burada da popülasyonun devamı sağlanıyor. İstasyon bünyesinde yeterli çoğunluğun sağlanması ile ceylanların bir kısmı istasyon dışında bulunan ve 26 hektar civarındaki Yaban Hayati Geliştirme Sahasına bırakılırken, bir kısmı da Cudi dağlarına naklediliyor. Bu yıl 30 ceylanın Cudi dağına bırakılmasının planlandığı istasyondaki çalışmalardan dolayı tüm personeli tebrik eden Vali Şıldak, “Düzenlenen programla yine 30 adet ceylanımızı Şanlıurfa’da doğaya saldık. Heyecan duyuyoruz. Yapılan faaliyetlerle Urfa ceylanının tanıtımı ve sahiplenmesi açısından devlet kurumlarımızın ne kadar etkili çalışma yürüttüğü ortaya çıkıyor. Tüm personellerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi