Trafikte bu araçların özelliği ne?

     Aracım ile seyir halinde ve direksiyonda iken cep telefonu ile konuştuğum gerekçesi ile bana iki kez para ceza tutanağı adresime gönderildi.
     O tarihte belirtilen adreste miydim?
     Direksiyonda ben ya da bir başkası mı vardı? Bilemiyorum. İnanıyorum ki sizlerin büyük çoğunluğunuza da bu türden yani adrese gelen tebligatlarla trafik cezası ödemişsinizdir. Trafik ekipleri neden böyle davranmakta onu anlayabilmiş değilim.
      Vatandaşa;
      Direksiyon da iken telefonla konuştuğu,
      Kırmızı ışıkta geçtiği,
      Emniyet kemeri takmadığı ve buna benzer gerekçelerle trafik cezası tutanağı tanzim eden beyefendi kendisi bu yanlışlıkları hiç yapmıyor mu acaba?
       Bal gibi yapıyordur.
       Ama o Polis!
       Bu tür ceza işlemleri yapıldığında neden araç durdurulup, araç içindeki kişi uyarılmamakta, hatta PLAKA yerine direksiyon başındaki ŞAHISA bizzat cezai işlem yapılsa daha iyi olmaz mı?
      Yoksa Polisin çok işi var da biz mi bilemiyoruz!
      Kırmızı ışık ihlali yapan Polise, emniyet kemeri takmayan Polise, direksiyon başında konuşan Polise, seyir halinde iken kural tanımayan Polise haydi ceza yok onu biraz olsun anlayabiliyoruz da peki son günlerde adeta moda haline gelen ve Suriyelilerden çok Urfa’lının, Anteplinin, Mardinlinin, Hataylının kısacası benim vatandaşımın kullandığı SURİYE PLAKALI araçlara ne demeli?
       Suriye plakalı araç kırmızı ışıkta geçiyor, Yolun açık olsun!
       Suriye plakalı araçta direksiyon başındaki zat telefonla konuşuyor, Yolun açık olsun!
       Suriye plakalı araçta şahıs emniyet kemeri takmıyor, bir kez daha yolun açık olsun!
       İyi tamam da Polis’ten sonra bu Suriye plakalı araçlara tanınan bu tolerans neden? Bu konuda İçişleri Bakanlığının bir emri var da biz mi bilmiyoruz.
       İddia ediyorum, eğer bu kentin Polis müdürü şu EDS’yi yani Elektronik Denetleme Sistemini sadece bir günlüğüne kent merkezindeki tüm noktaları izleyecek olsa kendi Polisinin ve Suriye plakalı araçların neler yaptıklarına şahit olacak ve belki de ikinici bir emre kadar çarşı pazardaki Ahmet, Mehmet, Ayşe ve Fatma’ya uzaktan ceza kestirme işine son vermiş olacaktır.
        İnanmayan varsa EDS’den izleyip görebilir… Hodri Meydan…
   
        Yeniden buluşmak dileği ile…