URFA HABERLERİ

Siverek’te ortak operasyon!

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde jandarma ve polis ekipleri, iki ay içersinde aranan ve uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 95 şahıs ’tan 42’si tutuklandı.

Edilen bilgilere göre, Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, iki ay içersinde hakkında kesinleşmiş hapis cezası ve uyuşturucuyla mücadele kapsamında belirlenen adreslere ortak operasyon düzenledi.
Operasyonda, 2 ile 10 yıl hapis cezası kesinleşmiş 37 şahıs ile 95 aranan şahıs yakalandı, adli makamlara teslim edilen şahıslardan 42’si tutuklanarak cezaevine konuldu. Ayrıca yoklama kaçağı 178 şahıs ile ilgili işlemler yapılarak Askerlik şubesine gönderildi.
Operasyon ile ilgili açıklamalarda bulunan Siverek Kaymakamlığı, “İlçemizde 05.09.2023 03.11.2023 tarihleri arasında son iki aylık süreçte Emniyet Müdürlüğümüz ve ilçe Jandarma Komutanlığımız tarafından yapılan trafik, asayiş ve narkotik uygulamalarında aranan şahıslardan:
Kesinleşmiş hükmü 10 yıl ve üzeri olan 6 şahıs, Kesinleşmiş hükmü 5 yıl ve üzeri olan 9 şahıs, Kesinleşmiş hükmü 2 yıl ve üzeri olan 37 şahıs yakalanarak Adli makamlara teslim edilmiştir. Ayrıca aranan 95 şahıs yakalanmış olup söz konusu şahıslardan 42 si tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, yoklama kaçağı olan 178 şahıs ile ilgili işlemler yapılarak Askerlik şubesine gönderilmiştir.
İlçemizin huzur ve güveninin tesis edilmesinde mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan Cumhuriyet Başsavcılığımız ve Siverek Adliye çalışanları ile Emniyet ve Jandarma güçlerimize çalışmalarından dolayı teşekkür eder, görevlerinde kolaylıklar dileriz” ifadelerini kullandı