30 Mart Mahalli Genel seçimlerinin üzerinden bugün itibari ile 72 gün geride kaldı.
     Dile kolay 72 gün!
     Bu 72 gün içerisinde peki özellikle Büyükşehir Belediyecilik konusunda neler oldu?
     Neler olmadı ki?
     Bir kere, iki dönem Urfa’ya Başkanlık yapan Fakıbaba, koltuğunu Güvenç’e bıraktı. Urfa Büyükşehir olunca tabir yerinde ise Urfa Belediyesinde taşlar yerinden oynatıldı ve şimdi yeniden yerine oturtulmaya çalışılıyor.
     İlk icraat olarak Genel Sekreter ihraç ettik!
     Genel sekreter yardımcılığı ile 17 tane tamamen yeni Daire Başkanlıkları kuruldu. Buralara yep yeni isimler atandı.
      Bu kadar mı?
      Hayır canım!
      İki tane Daire Başkanlığı son dakikada Genel Sekreter tarafından tırpan yiyince bunun yerine Yeni şube müdürlükleri oluşturuldu. Atananlar, atama bekleyenler ve atanacaklar ile Urfa Büyükşehir Belediyesinde her gün maşallah yeni bir süreç başını almış gidiyor.
      Peki, şimdi aklınıza iyi tamam da seçim sonrasında ‘başta eski Başkan olmak üzere 6 eski Belediye Başkan yardımcısına ne oldu?’ diye bir soru gelebilir.
      İki dönem Başkanlık yapan Birecikli Fakıbaba’nın görev süresi tamamlandığından şimdilik Bursa’da izdivaca çekilmiş durumda!
      6 Başkan Yardımcılarına gelince.
      BİR: Mahmut Kırıkçı, Büyükşehir Belediyesinde ilk önce Genel Sekreter Vekilliğine, sonradan da Genel sekreter yardımcılığı görevine getirildi. Yıldızı bir şekilde parlamaya Urfa Belediyesine devam ediyor.
      İKİ. Fakıbaba döneminin önemli isimlerinde birisi olan Fevzi Yücetepe, malumunuz olduğu üzere Meclis üyeliğinden Başkan yardımcılığı koltuğunda idi. Yeni oluşumda yer bulamadı ve dolayısı ile Belediye ile ilişkisini bitirdi.
      ÜÇ: Başkan Yardımcılarından Habip Arslan, Mustafa Aydın, İbrahim Güllüoğlu, Ahmet Al ile Emin İzol ise Başkan yardımcılıkları koltuklarını kaybettiler. Şimdi düz memur olarak Belediyeler. Bu isimlerden sadece Emin İzol’un odasını boşaltmadığı, diğer dört isimin de odalarını boşalttıkları konuşuluyor.
      …Ve netice itibari ile Fakıbaba döneminde üst düzey birçok isimin seçim sonrasında yaşanan yeni yapılanma sonucunda çalışmalardan aktif olarak şimdi uzak oldukları söylenebilir.
        Bu yerinde bir adım mı?
        İşte bu tartışılabilir.
        Fakıbaba döneminde bu kenti Belediyecilik adına teslim ettiğimiz birçok önemli isimin şimdi aktif olarak işlerden uzak tutuluşu bana göre hiç de yerinde bir adım değil…
        Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e bu noktada düşen en büyük görev, Fakıbaba dönemi ve sonrası diye bir ayrım yapmaması ve işini başarı ile yapan isimlere mutlaka sahip çıkması daha anlamlı olur.
        Hani, ‘ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz’ diye bir söz var ya. İşte Başkan Güvenç’te kişinin bugüne kadar ortaya koyduğu performansına, başarısına, vizyon ve misyonuna bakarak ona sahip çıkmalı.
       İbrahimmiş, Eminmiş, Mustafaymış, Ahmetmiş, Halilmiş, Ayşe, Fatma, Gülşenmiş hiç önemli değil. Önemli olan kişinin düzgün birisi olması ve üstlenmiş olduğu işi başarı ile yerine getirmesidir. Şunun, bunun dönemi ya da adamı diye ayrımcılık yapmak hiçte doğru olmasa gerek. Bu tutum ve duruş toplumu derinden yaralar…
       Yanılıyor muyum?