Birecik Kaymakamı Mustafa Gürbüz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kandamar ile birlikte Şanlıurfa’da meydana gelen fırtınada  fıstık ağaçlarını sökmüştü  zarar gören fıstık bahçelerini ve çiftçileri ziyaret etti.

Şanlıurfa’da okullarda çalışacak 5 bin personel alınacak: Başvurular başladı Şanlıurfa’da okullarda çalışacak 5 bin personel alınacak: Başvurular başladı

Ziyarette Kaymakam Gürbüz, Surtepe, Geçittepe ve Keskince Mahallerindeki fıstık bahçelerini inceleyerek mahalle muhtarlarından ve ilgili personelden bilgi aldı. Yaşanan olumsuzluktan dolayı üzüntülerini ifade eden Kaymakam GÜRBÜZ, çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kaymakam Gürbüz, fıstık üretiminin Birecik için ne kadar önemli olduğunun altını çizerek, Fıstık bizim için bir markadır. Bu markanın değerini korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Son zamanlarda yaşanan olumsuz hava şartlarından dolayı bazı fıstık bahçelerimiz zarar gördü. Bu konuda üzüntülüyüz. Devletimiz çiftçilerimizin yanında. Zarar gören çiftçilerimize gerekli desteği sağlayacağız." dedi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kandamar da yaptığı açıklamada, fıstık bahçelerinde yapılan incelemelerde oluşan zararın boyutunun belirlendiğini ve bu konuda gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren çiftçiler ise Kaymakam Gürbüz'e ve ilgili yetkililere teşekkürlerini ilettiler.

Haber Hayat Özkesiciler

Editör: Haber Merkezi