URFA HABERLERİ

Şanlıurfa'dan Antalya'ya 2, İzmir'e 3 Sefer Başlıyor

SunExpress, Şanlıurfa-İzmir hattında 9 Kasım itibarıyla haftalık 3 sefer, Şanlıurfa-Antalya hattında da 10 Kasım itibarıyla haftalık 2 sefer uçuşlar başlayacak

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Şanlıurfa’daki hava ulaşımının daha iyi noktalara gelmesi için yaptıkları görüşmeler sonucunda SunExpress tarafından 5 yeni sefer gerçekleştirileceğini müjdeledi. 

TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi Yazmacı, bereketli hilalin merkezi, medeniyetlerin beşiği, tarihin sıfır noktası konumundaki Şanlıurfa’nın kültür ve turizmine, ekonomisine katkı sağlayacak önemli adımlardan birinin de hava taşımacılığının yaygınlaşması olacağını vurguladı.
Milletvekili Yazmacı, bu kapsamda geçmişte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı başta olmak üzere, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, THY, Ajet, Pegasus ve SunExpress yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdiklerini anımsattı.
 
Kentin turizm açısından önemli destinasyonlar arasında yer aldığını, buraya ulaşımın kolaylaşmasının bölge halkının da büyük beklentisi olduğunu bildiklerini ifade eden Yazmacı, “Havacılık sektöründeki çabalarımız meyvesini veriyor.Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı başta olmak üzere havayolu şirketleriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda önemli ve güzel bir adım da SunExpress’ten geldi.  SunExpress tarafından Şanlıurfa-İzmir hattında 9 Kasım itibarıyla haftalık 3 sefer, Şanlıurfa-Antalya hattında da 10 Kasım itibarıyla haftalık 2 sefer uçuşlar başlayacak” dedi.
Yazmacı, Ajet ile de yapılan görüşmeler sonucunda 2025 yaz döneminde Şanlıurfa-Almanya hattında bir planlama yapılmasının sözünü aldığını vurguladı.

Bu güzel gelişmenin Şanlıurfa ve Şanlıurfa halkına hayırlı olmasını dileyen Yazmacı, “Şanlıurfalıların sürekli yanında olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu başta olmak üzere Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek ve SunExpress’in kıymetli yöneticilerine hemşehrilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.