Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan 6 ilde, sürdürülebilirlik odaklı proaktif yaklaşımla elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli elektrik dağıtımı vizyonuyla yatırımlarını sürdürüyor. Şirket, Şanlıurfa’da 2024 yılı içerisinde tamamlayacağı yeni elektrik dağıtım hatlarıyla mevcut şebekesini %11 oranında güçlendirmeyi hedefliyor.

Şanlıurfa jandarması barajlarda da kontrole başladı Şanlıurfa jandarması barajlarda da kontrole başladı

Çalışmalar başladı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) regülasyonları çerçevesinde hizmet vermeyi sürdüren dağıtım şirketi, sorumluluğundaki 6 il arasında en büyük yatırımını önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Şanlıurfa’ya yapıyor. Şirket, yıl içerisinde gerçekleştirmeyi planladığı toplam 3 milyar 543 milyon TL tutarındaki yatırımlarla yetinmeyip, ek trafo tesisleri kurmaya başladığı kentte, şimdi de elektrik arzında ciddi rahatlama sağlayacak 12 adet yeraltı enerji nakil hattı kuruyor. Söz konusu hatlar için çalışmalar başlarken, Karaköprü’nün Mehmetçik Mahallesi'ndeki çalışmalar önemli ölçüde tamamlandı.

Mehmetçik Mahallesi’ne 2 yeni hat
Karaköprü’ye bağlı Mehmetçik Mahallesi’nde yapımı süren yeni enerji nakil hatları hakkında bilgi veren Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, 2 ayrı bölgeye 8 kilometre uzunluğunda enerji nakil hattı kurduklarını belirtti. Açıklamalarını sürdüren Obut, “Tesis yapım çalışmalarında önemli bir noktaya geldik. Ekiplerimiz, hava şartlarına aldırmadan büyük bir gayret ve azimle çalışıyor. Bu hatlarda 95 bin metre XLPE kablo çekiyor ve 2 adet MOD-5 trafo merkezi kuruyoruz. Söz konusu yatırım çalışmamız kapsamında Mehmetçik-Ataşehir ve Ataşehir-Devteyşti bağlantılı ring hatları da oluşturuyoruz. Çalışmalarımızı 3 aydan önce tamamlayarak yeraltı enerji nakil hatlarımızı devreye almayı planlıyoruz. Proje tamamlandığında, tüketicilerin enerji ihtiyaçları karşılanarak kesintisiz elektrik tedariki ile ilgili sorunları ciddi biçimde giderilmiş olacak. Yeraltına döşenmekte olan bu hatların yapım maliyeti ise 45 milyon TL.” dedi.

Diğer hatlarda çalışmalar sürüyor

İl Müdürü Naci Obut, merkez Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü ilçeleri ile kırsallarına elektrik sağlayan 23 enerji nakil hattı bulunduğunu ve buna ek olarak 12 yeni enerji nakil hattı kuracaklarını belirtti. Obut, “Önemli kısmı tamamlanan 2 nakil hattının dışında kalan 10 enerji nakil hattının da tamamlanması ile birlikte Şanlıurfa’daki mevcut kurulu elektrik gücümüz %11 oranında artacak. Yatırım kapsamında yeraltı enerji nakil hatlarımızın tamamını 2024 yılı içerisinde bitirerek abonelerimize kesintisiz, kayıpsız ve kaliteli elektrik enerjisi verme sözümüzü yerine getirmeyi amaçlıyoruz. Bu yatırımlarla ilgili gelişmeler hakkında tüketicilerimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi