Şanlıurfa Valiliği'nce 3 gün boyunca yasaklandı... Şanlıurfa Valiliği'nce 3 gün boyunca yasaklandı...
2023 yılı Mart ayında Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi’nde Kırbalı Mahallesi muhtarı Behçet Şenbayram, evinin önünde silahlı saldırıya uğradı.
Vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Muhtar Şenbayram, olay yerine sevk edilen 112 acil sağlık ekiplerince Viranşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Şenbayram, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
Cinayet sonrası inceleme başlatan Viranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın ardından hayatını kaybeden muhtarın babası Hidayet Şenbayram ve oğlu Necmettin Şenbayram’ı gözaltına almıştı.
Mahkemeye çıkarılan baba ve oğlu, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak daha sonradan delil yetersizliği nedeniyle Hidayet Şenbayram ve Necmettin Şenbayram tahliye edildi.
Olaya ilişkin soruşturmayı derinleştiren Viranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yaptığı araştırmalar neticesinde olaya karışan zanlıların Hasan Nadir Ç. ve Ahmet A., olduğunu belirledi.

Şahısların Adana’da kaldığını tespit eden ekipler, adrese operasyon düzenledi. Polislerin yaptığı operasyonla katil zanlıları gözaltına alındı.
Zanlıların emniyette süren sorgulamasının ardından olayın azmettiricisi olarak hayatını kaybeden muhtarın babası Hidayet Şenbayram, kızı Neval ve oğlu Necmettin Şenbayram da gözaltına alındı.

Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Editör: Haber Merkezi