YAŞAM

Şanlıurfa’da tarihi geçmiş 10 ton tavuk eti ele geçirildi

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ile zabıta ekiplerince, bir depoda piyasaya sürülme hazırlığında olan son kullanma tarihi geçmiş 10 ton tavuk ele geçirildi.

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri Halk sağlığını korumak için gece gündüz demden sahada çalışma gerçekleştirİYOR.

Halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerini sürdüren Haliliye İlçe Tarım ve Orman ilçe Müdürlüğü Haliliye Belediyesi Zabıta ekipleri ile ortaklaşa olarak düzenledikleri denetimler çerçevesinde Gıda Mühendisi Mehmet Bekir Çiriş, Veteriner Hekim Tahsin Gökalp Şener’in katılımlarıyla bir depoya baskın yaptı.

Baskında, piyasaya sürülmek üzere 10 ton son kullanma tarihi geçmiş tavuk eti ele geçirildi. Son kullanma tarihleri tek tek kontrol edilen tavuk etleri zabıta ekipleri tarafından araçlara konuldu.

Zabıta ekipleri tarafından el konulan tavuk etleri imha edilmek üzere Haliliye Belediyesine ait çöp kamyonlarına yüklendi. Tavuk parçalamak için deponun kullanıldığı öğrenilirken depo sahibine idari para cezası kesildi.