URFA HABERLERİ

Şanlıurfa’da pamuk hasadı başladı

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, pamuk tarlasında incelemelerde bulundu. Aksoy, 2024 yılında 160 bin ton kütlü pamuk rekoltesi beklenen Eyyübiye ilçesi pamuk üretiminde il genelinde Akçakale’den sonra ikinci sırada yer aldığını belirti.,

Türkiye'nin pamuk üretiminde ilk sıralarda yer alan Şanlıurfa'da bu sezonun verimli geçmesi üreticileri sevindirdi.

Lifiyle tekstil, çiğidiyle yağ sanayisi, küspesiyle de hayvancılık sektörüne ham madde sağlaması dolayısıyla stratejik ürünlerin başında gelen pamuk, bölgede sulanabilir alanların artmasıyla çiftçilerin en fazla ilgi duyduğu ürün olarak ön plana çıkıyor.

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy ve Eyyübiye Tarımve Orman  İlçe Müdür İsa İzgi ile birlikte Eyyübiye ilçesinde hasadı yapılan pamuk tarlasını ziyaret etti.

Pamuk tarlasında işçilerle sohbet eden Aksoy, 2024 yılında 160 bin ton kütlü pamuk rekoltesi beklenen Eyyübiye ilçesi pamuk üretiminde ilde Akçakale’den sonra ikinci sırada yer aldığını belirti.,

Sosyal medya hesabından paylaşım Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü şu bilgilere yer verdi;

“İl Müdürümüz Mehmet AKSOY haftasonu yaptığı köy ziyaretinde Eyyübiye İlçesinde pamuk toplayan tarım işçileri ile sohbet etti.

2024 yılında 160 bin ton kütlü pamuk rekoltesi beklenen Eyyübiye ilçesi pamuk üretiminde ilimizde Akçakale’den sonra ikinci sıradadır”