3.SAYFA

Şanlıurfa’da “İyi Pamuk Uygulamaları Tarla Günü" etkinliği düzenlendi

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, tarafından "İyi Pamuk Uygulamaları Tarla Günü" etkinliği düzenlendi.

Türkiye'nin stratejik tarım ürünleri arasında önemli bir yere sahip olan pamuğun; küresel ve bölgesel önemini vurgulamak, pamukla ilgili teknolojik gelişmeleri teşvik etmek, iyi pamuk uygulamalarının bilinirliğini artırmak ve bu uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, tarafından "İyi Pamuk Uygulamaları Tarla Günü" etkinliği düzenlendi.
Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce 2024 yılı Bitki Sağlığı Uygulama Programı çerçevesinde Eyyübiye İlçesi Bakırtaş Mahallesinde Pamuk Tarla Okulu programa, Şanlıurfa Tarım ve Orman Şanlıurfa İl müdürü Mehmet Aksoy, Ziraat mühendisleri ve çiftçiler katıldı.
Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;
“2024 yılı Bitki Sağlığı Uygulama Programı çerçevesinde Eyyübiye İlçesi Bakırtaş Mahallesinde Pamuk Tarla Okulu Programı düzenlenmiştir. 
Sahadaki bilgilendirme ve eğitim çalışmalarının her zaman kıymetli ve verimli olduğunu belirten İl Müdürü Mehmet AKSOY, çiftçilerimizin sorun ve taleplerini dinleyerek Bakanlığımızın çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. 
Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma Enstitü Müdürlüğünde görevli Türkiye Pamuk Koordinatörü tarafından entegre mücadele ve beyaz sinek(Bemisia tabci) ile mücadele konuları ana gündeminde, üreticilere pamuk yetiştiriciliği konusunda teorik ve uygulamalı eğitim verilmiştir”