EĞİTİM

Şanlıurfa'da ilk ders zili çaldı!

Yeni eğitim-öğretim yılı bugün başladı. Şanlıurfa’da 750 binin üzerinde öğrenci bu sabah ders başı yaptı. Haliliye Rasime Polat İlkokulu’nda Vali Hasan Şıldak’ın katıldığı tören düzenledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için yaz tatilinin ardından 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı.

Öğrenciler, öğretmenler ve veliler, sabah saatlerinden itibaren okulun ilk günü heyecanını yaşadı. Okul öncesi, ilkokul 1. ve lise 9. sınıflar, geçen hafta uyum eğitimi almıştı.

Şanlıurfa’da da 754 bin öğrenci ve yaklaşık 28  bin öğretmen ders başı yaptı. Bu rakam aralarında Edirne, Çanakkale ve Sivas’ın da bulunduğu 52 ildeki kentin toplam nüfusundan fazla. 

Haliliye’de ilçesi Rasime Polat İlkokulu’nda tören düzenlendi.

Törene, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, ilçe belediye başkanları ve öğrenci veliler katıldı.

Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Tören konuşmalarla devam etti Halk oyunları gösterileri sergilendi. İlköğretim Haftası anısına gökyüzüne balonlar uçuruldu.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın bir kaç sınıfı gezip öğrencilere,2024-2025 eğitim-öğretim yılı "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" temasıyla hazırlanan dersi başlattı.

2555 OKULDA, 28 BİN ÖĞRETMEN VE 754 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

754 bin öğrencinin ders bağı yaptığın belirten İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu“Birçok okulumuzu bitirdik ve hazır hale getirdik, diğer kalan okullarımız ise yıl içersinde tamamlayarak eğitim ve öğretime kazandıracağız. 2555 okulda, 28 bin öğretmen 754 bin öğrencimiz ile ders başı yaptık. 1144 taşıma ile 78 bin öğrenimiz eğitime erişimin sağladık”dedi.

154 OKUL VE 2226 DERSLİĞİ ŞANLIURFA EĞİMİNE KAZANDIRACAĞIZ

154 okul ve 2226 dersliği Şanlıurfa eğimine kazandırdıklarını aktaran Vali Hasan Şıldak,”İl nülüsünün üçte birinin öğrenci olduğu bir vilayette görev yapıyoruz.  Bu yıl 255 okulumuzda onarım gerçekleşti, büyük bir bölümü tamamlanmış sadece 11 okulumda kalorifer tesisatı gibi eğitim aksatmayacak tadilat işleri devam ediyor.

Buda ay sonuna kadar bitmiş olacak. 2023-2024’te 14 okuluma tamamlamayarak eğitim kazandırdık. Yaz dönecimde ise 24 okuluma eğitime açmışız Eylül ayın sonunca kadar tamamlanarak eğitim başlayacak okul sayımız 49 ile 780 derslik ilave edilmiş oluyor. Yıl sonun kadar ile bitirecek okul sayısı 67 ile 830 derslik olacak bir yıl içerinde 154 okulun ve 2226 dersliği Şanlıurfa eğimine kazandıracağız”diye konuştu.

Tören öğretmen ve öğrencilerle sınıflarda buluşmayla sona erdi.