Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ve İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici’nin katılımıyla Valilik toplantı salonunda asayiş ve güvenlik basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Damda uyurken yorgun mermi isabet etti: Ağır yaralandı! Damda uyurken yorgun mermi isabet etti: Ağır yaralandı!

Şanlıurfa’da asayiş, güvenlik, huzur ve trafik düzeninin sağlanması noktasında önemli çalışmaların yapıldığını açıklayan Vali Şıldak, uyuşturucuyla mücadele noktasında önemli mesafe kat edildiğini verilerle duyurdu.

Toplantıda yaptığı konuşmada, halkın asayiş ve uyuşturucu suçlarına karşı bilinçli olması gerektiğini vurgulayan Vali Şıldak, kente son bir yılda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 8 bin 419 suçlunun yakalandığını açıkladı.

30 CİNAYET ZANLISI YAKALANDI

Toplantıda konuşan Şıldak, son bir yılda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 8 bin 419 suçlunun yakalandığını aktarana Vali Şıldak,”Arama kararıyla ifadesine başvurmak ya da farklı sebeplerle aranan kişilerde ise oran daha yüksek. Bu kişilerden de 8 bin 35 kişi yakalayıp ilgili mercilere teslim edilmiş oran ise yüzde 73, geçen yıla göre artış göstermiş.

Bu ay içerisinde yaklaşık 466 hapis cezasıyla aranan kişi Şanlıurfa’da yakalanmış bulunmakta. Eylül ayı daha tamamlanmadan rakam bu kadar yüksek seviyeye ulaşmış. Buradan Emniyet ve Jandarma ekiplerine yine teşekkürlerimi bildirmek isterim.

İfadesine başvurulmak üzere ve diğer sebeplerle aranan kişi sayısı ise bin 738 bunlar çok yüksek rakamlar. Bir de dikkat çekici bir rakam daha var tam 30 kişiyi bu ay içerisinde kasten öldürme suçundan yakalanmış durumda.” dedi.

ALINAN TEDBİRLER ETKİLİ OLDU

Alınan tedbirler ile büyük mesafe katettiklerini aktaran ali Şıldak,”Gözaltına alınan ve tutuklanan kişi sayısında yüzde 9 ve yüzde 19’luk oranda artışlar var. Öldürme olaylarında çokta kayda değer bir farklılık görülmüyor. Bu konuyu defalarca dile getirmiştik vatandaşlarımızın herhangi bir anlaşmazlık durumunda gerginlik oluşmaması ve silah kullanılmaması çok büyük önem taşır. Alınan tedbirler ve vatandaşların gösterdiği duyarlılık sayesinde son bir yıl içerisinde yüzde 30 üzerinde bir azalma görülüyor. Özellikle evden hırsızlık olaylarında yüzde 32, iş yerinden hırsızlık olaylarında yüzde 31, oto hırsızlığı motosiklet hırsızlığı gibi araç hırsızlıklarında ise yüzde 26 gibi iyileşmeler var”şeklinde konuştu.

Vali Şıldak, kentte 2 bin 996 göçmen ve 398 organizatörün yakalandığını belirtirken, son bir yıl içerisinde 210 organizatörün de tutuklandığını söyledi.

Trafik kazalarına verilerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Vali Hasan Şıldak, 4 bin 341 trafik kazasının meydana geldiğini, bunlardan 62’sinin ölümlü trafik kazası olduğunu kaydetti.

Editör: Haber Merkezi