URFA HABERLERİ

Şanlıurfa’da binler Gazze ve İsmail Haniye için yürüdü

Şanlıurfa’da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde bir araya gelen binlerce kişi, İran’da düzenlenen suikastta hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve Gazze’ye yönelik saldırıları düzenlenen yürüyüşle protesto etti.

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformunun çağrısıyla binlerce kişi, ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla Haliliye ilçesine bağlı Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Ali Şelli Parkı önünde toplandı.
Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde düzenlenen etkinlik kapsamında Ali Şelli Parkı'nda toplanan vatandaşlar, Türk ve Filistin bayrakları ile dövizlerle Rabia Meydanı'na kadar yürüdü.
Yürüyüş sırasında vatandaşlar tekbir getirdi, sloganlar atarak İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki gösterdi. Yürüyüş sonrası Heniyye ve İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için dua edildi.

Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, STK ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı