Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, geçen yıl uygulamaya koydukları proje kapsamında büyük emek sarf eden eğitimcileri ve başarı gösteren öğrencileri sevindirmek istediklerini belirtti.

Valilik olarak eğitimin birinci öncelikleri olduğunu vurgulayan Şıldak, şunları söyledi:

"Amacımız, Şanlıurfa'nın eğitim konusunda örnek bir model olmasını sağlamaktır. Geçtiğimiz bir yıl boyunca okullarımızdaki heyecan ve coşku, bu hedefe ulaşmada önemli bir rol oynadı. Başta Vali Yardımcımız, İl Milli Eğitim Müdürümüz, kaymakamlarımız olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma, eğitimcilerimize, öğretmenlerimize ve okul idarecilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu projenin hazırlanması ve uygulanmasına büyük emek verdiler. Bu emeğin karşılıksız kalmadığını, LGS ve YKS sınavlarında önceki yıllara göre başarı düzeyi yüksek öğrenci sayısının artmasıyla görmüş olduk. Ancak asıl hedefimiz, bu yıl projeyi daha verimli şekilde gerçekleştirmektir. BİGEP'in şartlarını güçlendirdik ve yaptığımız revizelerle daha uygulanabilir bir hale getirdik."

Anne ve babalardan da eğitime destek vermelerini isteyen Şıldak, "Çocuklarımızı takip etmeliyiz. Okula devamları, arkadaş ilişkileri ve herhangi bir kötü alışkanlık kazanmamaları konusunda takipçi olacağız. Onları destekleyerek, iyi bir vatandaş ve öğrenci olmaları için aile desteğini sürekli yanlarında ve arkasında tutacağız. Tamamen yerel kaynaklarla oluşturduğumuz bu proje çalışmasının ödül töreninde, yüksek sayıda öğrencimizi ve öğretmenimizi ödüllendireceğiz. Bu güzel çalışmanın Şanlıurfa'mıza hayırlı olmasını ve bu yıl çok daha güzel sonuçlarla vatandaşlarımıza müjdeli haberler vermeyi temenni ediyorum." dedi.

Şanlıurfa’daki deprem konutların kuraları çekilecek Şanlıurfa’daki deprem konutların kuraları çekilecek

Törende AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, HRÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu da konuşma yaptı.

Editör: Haber Merkezi