URFA HABERLERİ

Şanlıurfa’da 30 Zabıta Göz Yaşartıcı Sprey kullanma sertifikası aldı

Haliliye Belediyesinde görevli 30 zabıta ekibi ‘Göz Yaşartıcı Sprey’ sertifikası aldı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından eğitim verilen "Göz Yaşartıcı Sprey Kullanımı kursunu başarı ile tamamlayan Haliliye Belediyesinde görevli 30 Zabıta Memurlarına İl Emniyet Müdür Yardımcısı Volkan Parıldar tarafından sertifikaları törenle takdim edildi.

Haliliye Belediyesi'nde biber gazı eğitimi gören 30 zabıta tehlikeli oluşturabilecek durumlarda biber gazı kullanabilecekler.

Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürü Sinan Adıyeke, "30 personelimiz Emniyet Müdürlüğünün uzman personelinden eğitim alarak bundan böyle biber gazı kullanabilecekler" dedi.

Sinan Adıyeke, "Tehlikeli oluşturabilecek durumlarda karşımızdakileri bertaraf edebilmek için müdürlüğümüz tarafından temin edilen biber gazlarının nasıl kullanılacağı ve kullanıldığı durumlarda nasıl hissedilebileceği konusunda personel olarak Emniyet Müdürlüğünün uzman personelinden teorik ve uygulamalı eğitim alarak biber gazı kullanım sertifikası almaya hak kazandı. Güneydoğu'da biber gazı eğitim alıp ve kullanıma hak kazanan başka zabıta yok dedi.