3.SAYFA

Şanlıurfa’da 2 milyon liralık hırsızlık

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan TOKİ inşaat alanında piyasa değeri yaklaşık 2 milyon lira olan bakır kablo çalan 2 şüpheli yakalandı.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Batıkent Mahallesi, Yeni Toki inşaat alanında bir işletmeye ait depoda piyasa değeri yaklaşık 2 milyon TL değerindeki bakır kablolar çalındı.

Kabloların çalındığı ihbarı İl Jandarma komutanlığına bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü, JASAT ve Organize Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından çalışma başlattı.

Yapılan çalışmada güvenlik kamera görüntüleri PTS/KGYS kayıtları incelendi ve saha çalışmaları gerçekleştirildi.

Yapılan çalışmalar sonucu hırsızlığın sahte 01 DD 471 plakayı takan yüzleri maskeli 3 şüpheli şahsın gerçekleştirdiği tespit edildi.

Sahte plakalı şüpheli aracın tespiti için il genelindeki tüm PTS noktalarından geçiş yapan şüpheli eşkâle uygun 144 araç üzerinde yapılan değerlendirme ve tespit sonucu 63 S 0500 plakalı aracın, hırsızlık olayında kullanılan araç olduğu tespit edildi.

Araç Akçakale ilçesinde bir turizm şirketinde olduğu M.K.’nin kullandığı tespit edildi.

Gözaltına M.K. sorgusunda hırsızlığı M.Ş ve C.B ile birlikte yaptıklarını, olay sonrası kabloları Eyüpkent Mahallesindeki K.E isimli şahsa ait işyerine götürdüklerini itiraf etti.

Ekipler, belirlenen iş yerine operasyon düzenledi. İş yerinde yapılan aramada, Tescil kaydı bulunmayan 17 ADF 573 sayılı bir adet plaka, A. K. İsimli şahsa ait kayıp/çalıntı olduğu tespit edilen bir kimlik belgesi ile sürücü belgesi,İ.C. isimli şahsa ait bir adet Banka ve Kredi Kartı,1 adet Ruhsatsız Ferman Marka 12 cal. Av Tüfeği ve Tüfeğe takılı şarjör içerisinde (8) adet Kartuş,  (4) adet Parça halinde Tabanca Gövdesi,  (3) adet Tabanca Üst Kapağı,  (5) adet Tabanca Sarjörü, Çok sayıda Muhtelif tabanca parçası ele geçirildi.

Şüphelilerden yakalanan M.K ve K.E, Nöbetçi C. Savcısının talimatı ile gözaltına alınırken diğer iki şüpheli şahsın yakalanması için çalışma başlatıldı.