YKS yerleştirme sonuçları açıklandı YKS yerleştirme sonuçları açıklandı

Öğretmenleri ile birlikte sabırla bakımını üstlendikleri tarladaki mahsulü yine kendi elleriyle topladı. Bahçede Çilek, kavun, karpuz, domates, salatalı, patlıcan, kabak, bamya gibi birçok ürünün ekilmeye başlamasından toplanmasına kadar geçen sürede aynı zamanda derslerindeki kazanımları da pekiştirmiş oldular. Hem toprakla temas kurmak hem de sebze ve soframızda tükettiğimiz ürünlerin nasıl yetiştiğini eğlenerek öğrenme fırsatı buldular.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Özel Mektebim koleji kurucusu  Reşat kızılateş, “ Teknolojinin gelişmesi ile bir taraftan çocuklarımız topraktan koparken bir taraftan da teknoloji bağımlısı olarak içe kapanık, çevreden kopuk bireyler olarak yetişmektedir. Birçok şeyi tamamen kapalı mekanda ve sanal ortamda öğrenmek zorunda kalmaktadır. Biz bu durumu ortadan kaldırmak ve öğrencilerimizin anaokulu ve ilkokuldan itibaren toprağa dokunmasını, bitkilerle tanışmasını, sağlıklı yaşamın önemli bir unsuru olan soframızdaki ürünlerin yetiştirilmesinde doğrudan yer alarak hem bu anlamda ufuklarını açmak hem de bilgi dağarcıklarını uygulamalı olarak pekiştirmek istedik,” şeklinde konuştu. “

“Öğrencilerimizin bu bahçe ve bostanda ektikleri mahsülü toplarken güzlerinin içinin gülmesi görülmeye değer diyen okul kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Gülşah Elmas Kızılay “öğrencilerimiz yaşamları boyunca bu anı unutmayacaklardır. Hem ders kazanımlarını pekiştirmek hem de öğrendiklerini günlük hayata aktarmak çok keyifli oluyor. Bununla da yetinmiyoruz. Yoğurt nasıl elde edilir gibi bir konu işlenirken onları sınıfta tutmak yerine bahçede beslediğimiz koyun ve keçilerden öğrencilerle birlikte süt sağarak yoğurt mayalıyoruz. Böylece öğrencilerimiz yoğurdun nasıl yapıldığını hangi aşamalardan geçtiğini yaşayarak öğrenmiş oluyor. Örneğin kışın hep birlikte turşu kuruyoruz. Bizzat kendi turşularını kuran öğrenciler bunları anne ve babalarına götürüyor. Daha bir çok temayı günlük yaşam ile ilişkilendirip kalıcı öğrenmeyi sağlıyoruz. Öğrencilerimiz ve velilerimiz bundan büyük keyif alıyor.”şeklinde konuştu.

Öğrenci velileri ’de bu faaliyetlerden dolayı okul yönetimine teşekkür etiler.

Editör: Haber Merkezi