Yangın, gece saatlerinde Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Anızların yakılmasıyla başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek yerleşim yerlerine sıçradı.

Yangının büyümesi ile bölgeye Diyarbakır ve Mardin’den çok sayıda itfaiye, Orman İşletme Müdürlüğü, sağlık, jandarma, UMKE, AFAD ve belediye ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne ait 2 TOMA ve 4 tanker sevk edildi.

Karaköprü’de iki araç kavşakta çarpıştı: 2 yaralı Karaköprü’de iki araç kavşakta çarpıştı: 2 yaralı

Meydana gelen yangında Diyarbakır’da 3 Mardin’de 2 kişi hayatını kaybederken 10'u ağır 44 kişi yaralandı. Yangın uzun uğraşların ardından ekipler tarafından kontrol altına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yangınla ilgili yaptığı açıklamada, "Diyarbakır İli Çınar ilçesindeki yangın, yoğun çalışması sonucu tamamen kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangında maalesef Diyarbakır’da 3 vatandaşımız, Mardin’de 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, Diyarbakır’da 11 vatandaşımız, Mardin’de ise 18 vatandaşımız yaralanmıştır." ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi