PTT Birinci Lig'de sezonun sonu yaklaşırken Süper Lig'e çıkma yarışı iyice hız kazandı. Takımlar artık telafisi olmayan maçlar oynadığı için varını yoğunu ortaya koyarak hakemin bitiş düdüğüne kadar mücadelelerini sürdürüyor. Zaten bu ligde mücadele etmeyen, koşmayan, hırsı olmayan takımın mutlu sona ulaşması neredeyse imkansız. Böylesine birbirinden zorlu karşılaşmaların oynandığı maçların bazılarını yerinde canlı olarak çıplak gözle, bazılarını da televizyon başından takip ettim.
 
TARZAN DÜŞÜYOR!
Geçen hafta kendi sahasında Çaykur Rizespor'a mağlup olan lider Kayseri Erciyesspor, deplasmanda Denizlispor'u 2-1 mağlup ederek en azından bu şoku kısa sürede atlatmış oldu. Bu ligde üst üste iki maç kaybederseniz bir anda yerinizi kaybedersiniz ve tepe taklak gidersiniz. Bakınız Manisaspor örneğine, ilk yarıyı lider kapatan takım Linyitspor, Göztepe ve Samsunspor'a mağlup olunca neye uğradığın şaşırdı ve bir anda liderin 8 puan gerisinde ve dördüncü sıraya kadar geriledi.
 
RİZE TAM GAZ DEVAM
Mustafa Denizli'nin gelmesi ile büyük hava yakalayan Çaykur Rizespor, benim canlı olarak Rize'de seyrettiğim maçta zorlu Adanaspor engelini 1-0 ile geçerek artık şampiyonluğun en büyük favorilerinden birisi olduğunu gösterdi. Takımdaki bu hava devam ederse Rizespor, gelecek yıl Süper Lig'e çıkacak en büyük takımlarından birisi olacaktır. Bu ligin genç takımlarından 1461 Trabzon, Gaziantep Belediye yenilince zirve yolunda büyük bir avantajı kaybetmiş oldu. Böylesine bir haftada 1461 Trabzon ve Manisaspor'un mağlubiyetleri şampiyonluk yarışındaki Erciyes ve Çaykur Rize'ye büyük avantaj getirdi. Play-off yarışındaki Adanaspor, lidere kaybetmekten kurtulamazken Bolu-Karşıyaka maçını kazanan Karşıyaka, play-off'u son haftaya kadar kovalayacak gibi... Adana Demir-Buca maçı haftanın en güzel maçıydı. Taraflarlar 10 gol görürken maç 5-5 bitti. Ligin alt tarafı da en az üst tarafı kadar rekabet ve heyecan içinde geçiyor. Son düdüğe kadar da bitecek gibi değil.
 
* * *
ALTIN ÇOCUK OĞUZHAN!
Ligde hafta sonu oynanan Çaykur Rizespor-Adanaspor maçını çıplak gözle izledim. Oğuzhan adında birine hayran oldum. Denizlispor, onu nasıl bırakmış merak ediyorum. Muhteşem bir sol kanat oyuncusu. Sol ayağını da çok iyi kullaniyor. Defans ve hücum anlamında çok yetenekli. İnanıyorum ki; Oğuzhan, Türk futbolunda iyi bir oyuncu olacak yeter ki şımarmasın.
 
* * *
BABA HAYRİ FUTBOL OKULLARINDA...
Osmaniye'den son derece gururlandırıcı ve bir o kadar da duygulandırıcı bir haber aldım geçenlerde. Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunu olan, Osmaniye Akdeniz Futbol Okulu sorumlusu değerli kardeşim Ahmet Kubat, genç talebelerine örnek olması amacıyla geçtiğimiz günlerde yayımladığımız, "Baba Hayri" isimli kitabımızı alıp kendi okullarında okuttuklarını bana ileten bir mesaj gönderdi. Kubat, mesajında, "İyi futbolcu yetişmesi için sağlam altyapı gerektiğinin biliyor ve bu yolda adımlar atıyoruz" diyor...
İşte olması gereken bu...
Böyle kardeşlerimize, kitaplarımızla yol gösterebiliyorsak ne mutlu bizlere...
 
* * *
GÖZTEPE EFSANESİ YENİDEN DOĞUYOR
Sezon başlarken kadrosu ve güçlü yönetimi ile birçok kişi tarafından favori gösterilen Göztepe, ard arda aldığı başarısız sonuçların ardından kabus günleri yaşamıştı. Teknik Direktör Kemal Kılıç'ın gelmesi ile birlikte bir toparlanma sürecine giren takım, daha sonra üst üste kötü sonuçlar alan takım bir anda düşmeyi hissetmişti. Son 3 haftadaki seri galibiyetlerle yeniden, "Varım" dedi.