PTT Birinci Lig'de savaşan kazanıyor

PTT 1. Lig'de yaşanan futbol heyecanı her hafta temposunu arttırarak devam ediyor. Favorilerin kaybettiği sürpriz sonuçların alındığı bir lig yaşanıyor. Hafta başında "mutlaka bu maçı rahat kazanır diyorsunuz" ama bir bakıyorsunuz sadece kaybetmemiş, fark yiyor. Kim ne derse desin PTT 1. Lig'de bu sezonun favorisi yok.
 
MAÇLARIN FAVORİSİ YOK
Doğrusu hiç bir maçın favorisi yok.
Bu hafta kim daha fazla savaşıyor mücadele ediyorsa o kazanıyor.
Herhalde bu ligin heyecanı da buradan kaynaklanıyor. 1. Lig'de öyle entersan bir tablo var ki ilk 10, şampiyonluk için mücadele ediyor.
Son 8 takım ise düşmemek için.
Kayseri Erciyes, deplasmanda da kazandığı puanlarla şu anda lider durumda. Ligin en güçlü takımlarından 1461 Trabzon'u hem de Trabzon'da yenerek bu koltuğa oturdu. Manisaspor ise lider gittiği Şanlıurfa'da hem haftalar sonra mağlup oldu, hem de kalesinde 2 gol görüp liderlik koltuğunu kaybetti. Çaykur Rize, Mustafa Denizli ile bir çıkış yakaladı. Evinde kaybettiği Adana Demirspor maçı telafisini Linyit'i yenerek yaptı. Boluspor ise çok zor görünen Göztepe karşısında oynadığı akıllı bir futbolla deplasmanda altın değerinde 3 puanı alarak hedefinden sapmadı.
 
ALT DA ÜST DE KARIŞIK!
Haftanın flaş galibiyetini ise güçlü Adanaspor'u muhteşem futboluyla farklı bir şekilde yenen Bucaspor yaptı. Samsunspor ise nihayet kendine geldi. Son 2 haftada topladığı 2 haftada adeta hayata döndü. Şanlıurfaspor ise ilk defa gece maçı oynamasına rağmen tribünlerde 17 bin kişi vardı ve Manisaspor'u güzel futboluyla yenerek ilerisi için umut verdi. Kartal, Linyit, Ankaragücü, Göztepe, Denizli ve Konyaspor bu haftanın üzülen takımları oldu. Gaziantep Belediyespor ise çok önemli bir galibiyete imza atarak güçlü Konyaspor'u yendi. Karşıyaka ise deplasmanda kazandığı 1 puanla da hedefinde ilerlemeye devam etti.
 
* * *
ŞANLIURFA' NIN GÜLEN YÜZÜNÜ GÖRDÜM
Görev icabı TRT'de Şanlıurfa-Manisa maçını yorumlamak için doğup büyüdüğüm o topraklara gittim. Çok da mutlu oldum. Hele Şanlıurfalılar'ın yaşattığı mutluluk bana ömür boyu sevginin güzelliğini gösterdi. Öylesine ki maç başlamadan önce stada girerken tüm hemşehrilerimin bana sarılıp 'Baba Hayri' tezahüratları stadın çevresinde inliyordu.
Bir de stadın içerisinde adım attığımda 17 bin seyircinin bir anda ellerindeki "Hayri Baba, Urfa'na hoşgeldin" pankartı beni çok duygulandırdı ve hayatımda yaşadığım en güzel anı yaşattılar. Ve hayatta bir kez daha gördüm ki sevilmek güzel şeymiş.
Sağolun, hemşehrilerim...
 
* * *
ADANADEMİR'İN SİLAHI ERÇAĞ!
 
Adana Demirspor Güneydoğu'nun gururu. Seyirci potansiyaliyle en ateşli taraftarılarının başında gelir. Taraftarlar takımlarına güvenip tribünleri tıklım tıklım dolduruyor. Şehirde bir heyecan var. Rizespor deplasmanından getirdiği müthiş galibiyet sonrasında kendi sahalarında Horozlar'ı da susturunca bir anda şampiyonluğa ortak oldu. Erçağ Evirgen olağanüstü bir grafik çiziyor.
Onu çok beğeniyorum ve gol yollarında çok becerikli. Denizlispor karşısında çok akıllı ve estetik bir gol atarak takımına 3 puanı getirmesinde başrol oynadı.
 
* * *
BOLUSPOR ABAT'LA YENİDEN DOĞUYOR!
BOLUSPOR deyince tüm spor sevenlere bir heyecan gelir. Çünkü Kırmızı-Beyazlı takım geçmişteki sezonlarda Süper Lig'de ortaya koyduğu futbolla 3 büyüklerin korkulu rüyasıydı.
Geçmişte başkanıyla futbolcusuyla yönetimiyle ve taraftarıyla tam bir bütündü.
Ve yıllar sonra bu takım yönetim hatalarıyla ve yanlış transferlerle çok sıkıntı yaşadı ve Süper Lig'den düştü. Zor günlerden sonra tekrar PTT 1. Lig'e yükseldi.
Son yıllarda da hedeflediği Süper Lig'e gelemedi.
Ancak bu sezon çok farklı.
Başkan Abdullah Abat ve yönetimi el ele verip bu takımı hedefine taşımak için gecesini gündüzünü futbol takımı ve teknik heyete ayırıyorlar. Abdullah Abat'ı iyi tanırım. Barışçı kişiliğiyle taraftarları tribüne topladı. Ve futbolun bir ekip işi olduğunu da herkese gösterdi. İnanıyorum ki bu bütünlük bu beraberlik sezon sonunda Boluspor'a şampiyonluk getirecektir.
Bravo Başkan...
 
* * *
BUCA'NIN İLACI KARAFIRTINALAR!
Bucaspor'un sıkıntılı günlerinde takımın başına gelen teknik direktör Sait Karafırtınalar, takımını gençlere ve özüne döndürünce başarı yavaş yavaş gelmeye başladı.
Sait hoca, çok idealist ve işinde ciddi. Başarısızlığı asla kabullenmeyen bir hoca. Bilhassa ikinci yarıda takımını adeta hedefine adım adım koşturuyor.
Pazar günü de Adanaspor karşısında verdiği taktikle muhteşem bir farklı galibiyete imza attı. İnanıyorum ki yönetim ve taraftar Karafırtınalar'a güvenirse Bucaspor, tekrar Süper Lig'e döner.