Okulda yapılan ders yılı açılış törenine öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra çok sayıda veli de katıldı. Çevre ve doğa dostu bahçesinde düzenlenen törende okul Müdürü İsmail Aydın ve öğrenciler adına günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Heyecan ve mutlulukları yüzlerine vuran öğrenciler programın sonunda gökyüzüne balonlar bırakarak törene renk kattılar.

Program sonunda görüşmelerine başvurduğumuz okul kurucularından Gülşah Elmas Kızılay “ Mektebim Koleji eğitime gönül vermiş eğitimcilerin elinde ve derin tecrübeler üzerine şekillendirilmiş, Şanlıurfa’da eğitime ivme kazandırmış, kısa sürede başarıları ve veli, öğrenci, öğretmen memnuniyeti ile adını duyurmayı başarmış bir okuldur. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Millet Mekteplerinden aldığımız adımız ile öğrencilerimizin birer dünya vatandaşı olmasını hedefliyor ve bu hedefe en temelde yabancı dile verdiğimiz önemle adım adım ilerliyoruz. Öğrencilerimizin her yönden gelişimini destekliyor olmak, onları geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüzü ve bizler için ne kadar değerli olduklarını hissettirmek bizi başarıya götüren en büyük faktörlerden biridir.

Sınava Geç Kalan Adayları Yunus Timleri Yetiştirdi Sınava Geç Kalan Adayları Yunus Timleri Yetiştirdi

Biz eğitimcilere göre okul bir bina olmamalıdır. Öğrencilere öğrendiklerini uygulamaya sokma, içselleştirme fırsatını sunmalıyız. Yapılan araştırmalara göre, peyzaj değerleri yüksek okul bahçelerinde vakit geçiren çocukların derslerindeki başarıları artmakta, arkadaş ilişkileri ve sosyal davranışları pozitif yönden gelişmektedir. Mektebim Koleji olarak 12.000 m² alana kurulmuş okulumuzda öğrencilerimizin yaşam alanını önemsiyor sizleri de bu yaşama ortak olmaya davet ediyoruz.

Eğitime verdiğimiz emek ve güçlü kadromuzla geleceğe aydın nesiller yetiştirmenin heyecanını hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz, dedi.” Okul kurucularından Reşat Kızılateş ise Mektebim Kolejinde uygulanan program ve yapılan hazırlıklara değinerek “ Mektebim Kolejinin 12 dönüm üzerinde kurulu Şanlıurfa’nın en büyük bahçesine sahip ve lokasyon olarak en merkezi noktasında bulunan bir kampüs olduğunu” dile getirdi. Kızılateş konuşmasında; “ Eğitim gerçekten bir gönül işi. Bizim amacımız doğa ile iç içe, kendisi, ailesi, çevresi ve doğa ile barışık, insana, doğaya, hayvana, evrensel ve kendi kültürel değerlerine önem veren mutlu bireyler yetiştirmektir. Mutlu çocuk, mutlu gelecek demektir. Mutlu çocuk öğrenmeye açık çocuk demektir. Biz bu düşünceyle öğrencilerimizi hayata ve bir üst öğrenime hazırlarken çocukların psiko-sosyal gelişimlerini de önemsiyor ve bu doğrultuda yol alıyoruz. Doğru yolda olduğumuzun en güzel göstergesi de velilerimizin en az öğrenciler kadar mutlu olması ve okullarına sahip çıkmasıyla ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle bizim en iyi reklamımızı velilerimiz yapmaktadır. Ben sizin aracılığınızla bize güvenen ve güç katan velilerimize şükranlarımı sunuyorum. Öğrenci ve öğretmenlerimize de sağlıklı güzel bir yıl diliyorum.

Öğrenci velileri’de okulun erken açılmasına çok sevildiklerini söyleyerek okul yönetimine teşekkür etiler.

Editör: Haber Merkezi