KURAL TANIMAZ 4511

        Tarih: 17 ARALIK 2013
        Saat: 08.34
        YER: Diyarbakır yolu üzeri AKP il binası kavşağı
 
                    ****
         Geride bıraktığımız hafta içerisinde Trafik ile ilgili olarak birkaç yazı bu köşemde yazmıştım.
         Son yazımda kural tanımayan Suriye plakalı araçlar ve yine kurallara en fazla uymaları gerektikleri halde kural takmayan trafik araçlarına dikkat çekmiş ve Emniyet Müdürüne seslenip ‘Bu kural tanımamazlık’ ve ‘Suriye plakalı araçlar’ konusunda gerek MOBESE ve gerek EDS’lere bakmak sureti ile kamuoyunu aydınlatmak amacı ile bir açıklamasının olup olamayacağını sormuştum.
         Bu konuda MAŞALLAH Emniyet müdürlüğünden en ufak bir tık dahi olmadı. Sadece yanılmıyor isem Şehir içi trafik amiri beni cepten aradı, büromun yerini sordu. Ziyarete geleceğini söyledi ama nedense gelmedi, gelemedi! 
          Neyse gelelim asıl konumuza.
          Dün sabah saatleriydi.
          Diyarbakır istikametin Tugay istikametine gitmek üzere AKP il binası karşısındaki kırmızı ışıkta diğer tüm araçlar gibi yeşil ışığın yanmasını bekliyordum. Yolun solunda duruyordum. Çünkü sola dönecek ve hastane yoluna devam edecektim. Benim önümde yanılmıyorsam üç ya da dört araç vardı. Hepsi de sola dönüş işaretlerini vermiş ve bekliyorlardı.
          Tam bu sırada karşı yönden yani Abide istikametinden Diyarbakır yolu istikametine doğru tepe ışıkları yanan bir polis aracı dikkatimi uzaktan çekti. Yolun bir soluna, bir sağına hareket ediyordu. O sırada bizler için yeşil ışık yandı ve hareket etmeye başladık. Sola doğru dönmeye başladık ki, o da ne! 4511 plakalı bir trafik aracı sadece direksiyonda bir tek polis memuru. Başında şapka yok. Üstelik emniyet kemeri de takmamış halde. O korkunç polis sirenini de ara ara basarak tüm araçları adeta tepeleyip, tehlikeye düşürmek sureti ile sağa döndü ve hastane yoluna hızla devam edip gitti…
          Şimdi ben yine Emniyet Müdürüne soruyorum.
          Bana inanmaya bilirsiniz.
          İnanmak zorunda ve durumunda da değilsiniz.
          MOBESE ve EDS başta olmak üzere çevredeki (AKP il binasında da var) bulunan KAMERA görüntülerinden de neyin ne olduğunu görebilirsiniz.
         Bu hareketi bir vatandaş Ahmet, Mehmet ya da Ayşe hanım karşı yönden gelen bir ekip otosuna karşı yapsaydı ya da kavşakta olası bir halde o anda bulunan bir ekip görseydi neler yapmazdı ki!
          Kurallar herkes için eşit olmalıdır.
          Polis memuru olması sanırım hangi araçta olursa olsun kural dışı hareketlerde bulunamaya hakkı olduğunu sanmıyorum.
          Vatandaşa karşı sonradan izlenilen görüntülerle ceza yazan zihniyet bakalım 4511 plakalı Trafik Polis aracına karşı, araç içindeki kural tanımaz memura karşı ne yapabilecek? Bunu bir vatandaş olarak doğrusu merak ediyorum.
           Ve…. Emniyet Müdürü Mehmet LİKOĞLU’na kamuoyu adına bir kez daha soruyor ve varsa bir cevabını rica ediyorum.
            MOBESE ve EDS (Elektronik Denetleme Sistemi)’nden sadece vatandaşları mı takip ediyorsunuz?
            Kırmızı ışık ihlali yapan, tehlikeli araç kullanan, kural tanımayan resmi ve sivil plakalı araçlara karşı ne tür uygulamalarınız var.
            Otogar ve esentepe’den Mardin ve çevre yoluna çıkış noktalarından olmak üzere eski Trafik Bölge Müdürlüğü lojmanlarına doğru ters istikametten gün içerisinden lojmanlara kestirmeden gelen sivil ve resmi araçlara karşı neler yapmayı düşünüyorsunuz?
           Bu ters gelişlere karşı TRAFİK ekipleri neden görev yapmıyorlar da vatandaş Ahmet, Mehmet efendiye karşı hiçbir anlayış göstermeden ha bire ceza tutanakları tanzim ediyorlar?  Ceza tutanaklarında kural tanımayan polislere karşı ceza kesilmez diye bir ibare mi var da bizim haberimizi mi yok?
           MOBESE ve EDS sadece vatandaş için mi var?
         
           Yeniden buluşmak dileği ile…