URFA HABERLERİ

Karaköpür’de yanan o alan tekrar ağaçlandırılacak

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü Karaköprü Mustafacık mevkiinde temmuz ayında yangın sonucu yanan ormanlık alanın yeniden ağaçlandırılması için harekete geçti.

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü Karaköprü Mustafacık mevkiinde temmuz ayında yangın sonucu yanan ormanlık alanın yeniden ağaçlandırılması için harekete geçerek enkaz temizliği, yangın esnasında müdahale kolaylığının sağlanması ve bakımların daha etkili yapılabilmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Kentte, yaz aylarında çıkan orman yangınlarıyla mücadeleye aralıksız devam edilirken, yanan alanların tekrar ağaçlandırılması için çalışmalar yürütüyor.

Ekipler, Mustafacık mevkinde yanan bölgede yürütülen çalışmalarla saha, yanmış ağaç enkazlarından ve taşlardan temizlenmeye başlandı. Yanan alan yıl içersinde ağaçlandırılacak.

“Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğüne yapılan paylaşımda şu bilgeler yer aldı:

Yangında Zarar Gören Orman Sahalarımızı Ağaçlandırarak Yeşile Dönüştüreceğiz.

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğümüze bağlı Şanlıurfa Orman işletme Müdürlüğü Karaköprü Mustafacık mevkiinde temmuz ayında yaşanan orman yangını sonrası yangından zarar gören alanın temizliği yapılarak arazi hazırlığı çalışmalarına başladık. Yangından zarar gören sahada toprağın yabanlaşmasını önlemek için ivedilikle çalışmalar yürütüyoruz.

Yanan orman alanları asla kaderine terk edilmiyor, yılı içerisinde tekrar en güzel şekilde ağaçlandırılıyor.

Şanlıurfa Orman İşletme Müdürlüğü Mustafacık mevkiinde temmuz ayında çıkan orman yangını sonrası saha hazırlığı tamamlandığında ağaçlandırma çalışmalarımız başlatılacaktır”