Karaköprü’de TIR GARAJI VAR MI?

      Şırnak’ta trafik memurları sürücülere şeker dağıtıyor!
      Mardin’de sürücülere çiçek veriyor!
      Antalya’da kolonya veriyor!
      Erzurum’da, Bolu’da, Kars’ta, Konya’da, Hakkari’de, Malatya’da trafik memurları sürücüleri karlı ve buzlu havalar nedeni ile zincir, kış lastikleri konusunda uyarırken, 
      Gaziantep’te, Adıyaman’da, Tekirdağ’da, Bitlis’te, İzmir’de, Ankara’da, Samsun’da, Adana’da, Osmaniye’de, Diyarbakır’da ve daha birçok illerde trafik memurları dağıtıkları çeşitli broşürlerle kurallara uymaya ve dikkatli olmalarına ilişkin olarak sürücülerden daha çok dikkat istiyorlar!
      Bizde ise bunun tam tersi…
      Yok, telefonla konuştun, yok hızla geçtin, yok bana yol vermedin, yok kırmızı ışıkta geçtin, yok şu evrakların eksik, yok bu yok! Yok, o yok! Yok, yanlış yere park etmişsin! Türünden daha birçok bahanelerle ha bire ceza kesip duruyorlar.  
       Şanlıurfa’da trafik polisini halk iki ya da üç yerde görüyor.
       BİR: Üst düzey bir misafir olduğunda geçişin rahat olmasına adına önemli kavşaklarda!
       İKİ: Vali veya Emniyet Müdürünün geçiş yapacağı o anda yine belirlenen kavşak ve dönemeçlerde, yollarda!
       ÜÇ: ellerine tutuşturulmuş ceza makbuzları ile birçok noktada!
       Vali Vekili Ramazan Seçilmiş’e kamuoyu adına soruyorum:
      Son üç ayda bu kentte sadece şehir merkezi olmak sureti ile ne kadar sürücüye toplam da ne kadar para cezası tutanağı kesildi?
      Allah aşkına nedir bu kent halkının şu trafik memurlarından çektiği?
      Tamam, kurallara tabi ki uyalım.
      Bakın düne kadar motosiklet sürücüleri kask takmaz iken şimdi takıyorlar. Emniyet kemeri bile takılmaz iken şimdi takılıyor. Ama bu kuralı dayatmak adına ille de ceza makbuzlarına dayanmak biraz işin vicdansızlığı gibi!
       Birde garip cezalar var.
       İşte size bir örnek.
       İsmi bende saklı olan bir vatandaş isyan ediyor.
       ‘Halil bey. Ben Karaköprü’de 6120. sokak üzerindeki bir sitede ikamet ediyorum. Kamyoncuyum. Birkaç gün evden uzak kaldığım bile olmakta. Gecenin bir vaktinde uzun yoldan geliyor ve evime gidiyorum.
       Kamyonumun plakası 63 ZS 991.
       Aralık ayında 14 ve 15’inde olmak üzere iki kez üst üste olmak sureti ile her birisi 77 TL olmak kaydı ile aracıma trafik cezası kesilmiş. Hem de gece yarısı saat 00.23’te…
       Ceza kesimine ilişkin olarak ortaya konulan gerekçe ‘şehir içine park!’
       İyi tamam da ben bu ilin Trafik Müdürüne soruyor ve sesleniyorum.
       Karaköprü’de tır ve kamyon garajı var mı?
       Varsa neresi?
        Yok, ise ki yok o zaman gece yarısı eve gelip, erkenden de kalkıp gittiğimiz Karaköprü’de aracımızı nereye park edelim?’
           Bu konuda hiçbir uyarı önceden yapılmadan bu sürücüye yapılanlar Allah aşkına reva mı? Bu mu Trafik Polisliği?
           Eğer Karaköprü’nün içerisine kamyon ve tır giremeyecek ise Trafik memurları neredeydiler? Neden ilçeye giren aracı durdurup uyarmadılar? Neden gece yarısı adam evinde uyurken bu ceza kesilip camına yapıştırılmakta?
           Yazık ve günah değil mi?
           Ha bire ceza tutanakları kesmek ile birileri boynuna bir yerden gelecek olan madalya mı bekliyor bilemiyorum ama göz bebeğimiz olarak görüp kabul ettiğimi Polisimizi elinde sadece ceza tutanağı ile yollarda görmek bizleri üzmekte…
           Kent merkezinde hiç olmadık yerler bile aracın sadece ön ya da arka camına trafik polisi şapkası koyup (SİZDENİM. MESLEKTAŞINIZIM! İŞARETİ BIRAKANLARA HİÇ BİR ŞEY OLMAZ İKEN) gelişigüzel parklara karşı sessiz ve duyarsız kalan trafik memurlarının iş gariban vatandaşa gelince atmaca ve şahin kesilmesi hiç de hoş değil.
 
         Yanılıyor muyum?