İHLÂS BİR REHBERDİR

      Sevgili dostlar.
      Bugün sizlerle son bölümü birazcık siyasete değse de özünde ‘Kur'an-ı Kerim ve samimiyet bir rehberdir’  hakkında sohbet etmek istiyorum.
      Cenab-ı ALLAH bütün insanları doğru bir rotaya sevk etmek için zaman zaman aralarından seçtiği Peygamberler vasıtasıyla onlara kitaplar gönderilmiştir. Bu Peygamberlerin sonuncusu Hz. Muhammed (S.A.V.)’dır. En son kitap ta O'na indirilen Kur'an-ı Kerim'dir. Güneş nasıl ışık saçan ve su nasıl ki bir kudret ise, Kur'an-ı Kerim'de gözleri kamaştıran nuru ile muhteşem ve ilahi bir kitaptır.
       Kıymetli dostlar!
       ‘Kuran-ı Mubin, yalnız insanların İmanlarına, akidelerine münhasır bir kitap değildir. O baştan başa marifetten; beşeri ve medeni hayattan; ahlak ve faziletten; yeraltı ve yerüstü servetlerden; tabiat kuvvetlerinden (Sünnet-i ilahi); tarım, ticari, ekonomik, sanayi-üretim hayattan; her türlü ilerleme ve İNKIŞAFTAN; her türlü hak ve hürriyetten; şefkat ve merhamet, İCTİMAİ yardımlaşma, hak ve hukuka riayet gibi insani ve yüksek duygulardan; kahramanlıktan bahseder ve onlara işaret buyurur. O, tecrübe ve MÜŞAHADEYE, akla ve iradeye büyük bir yer verir. İlmi ile alimleri hikmeti ile insanları, manevi güzelliği ile ruhları, nuru ile alemleri aydınlatır. Hasta ruhlara şifa olur. İnsanların samimiyetle vicdan, vicdanlarda KAMİL bir iman ve hafızalarda ancak ve ancak Kur'an-ı Kerim'le olur.''
           Ey samimiyetle Müslüman’ım diyebilen ve riyakârlıktan uzak olan İslam âlemi!
İnsanların düştükleri sapıklık kuyusundan çıkaran, riyakârlığı ortadan kaldıran, bir tek ALLAH'a iman inancını insanlara aşılayan, hak ve hukukun ne olduğunu bildiren, adaletin, çalışmanın, hayırlı, zulmün ve tembelliğin kötü ve zararlı olduğunu öğreten HEP Kur'an-ı kerim'dir. İnsanlığın kaderini yükselten, hayatın kıymetini, zamanın önemini öğreten yine O'dur.
         ALLAH'a nasıl kulluk edileceğini, samimi yardımlaşmayla, büyüklere hürmet, küçüklere şefkat etmenin bir görev olduğunu, kardeşliğin ne olduğunu hep O öğretti.
       ALLAH'u Teala adildir. Adil olanı sever.
       İslam dini: Doğruyu, gerçeği, faydalıyı, hak ve hukuku emreder. Adalet, doğruluk üzerine kaimdir. Doğruluk hidayettir, FELAHTIR. Yalan ve dolan; dalalettir, rezalettir. Doğruların yardımcısı ALLAH'tır. ''Maddi menfaatçilerin, yalancıların ve riyakârların rehberi şeytandır. Mazlumun hayır duasına ve ALLAH'IN rızasına samimiyet ve doğrulukla nail olunur.
       Yüce Türk İslam âlemi olarak: Saadet, huzur, sağlık, kazanç ve bereket doğrulukta olduğunu hafızamızdan silmeyelim. ALLAH yoluna girelim. Huzur bulalım, bizi seven çevremize doğrulukla ün salalım ki, Hakka erelim.
    İslam ahlakından olan hayâ duygusu kendisinden tamam olan bir kimse, iyilik ve faziletin müşahhas örneği olur. Atalarımızdan bizlere miras Türk İslam kültürünün vazgeçilmez prensiplerinin bize öğrettiği ve baştanbaşa şeref olan hayâ ve faziletini daima muhafaza edelim ki, dünya ve ahiret mutluluğuna erebilelim.
      KUR'AN-I KERİM VE SAMİMİYET BİR REHBERDİR yazımıza ek olarak, samimiyet hakkında bazı görüş ve düşüncelerimi de sizlerle paylaşmak istiyorum:
    Türkiye de yerel seçimlere kısa bir zaman kala, partilerin adaylarını açıklama arifesinde, gelişmiş ülkelerin Türkiye de ki, uzantıları aracıları ile özellikle maddiyat muhasebesini vicdan muhasebesine tercih edenlerin aday olması için gayret ve çaba sarf edilmektedirler. Maddiyat muhasebesine odaklanan bir insan için Milli ve manevi değerler ikinci planda yer alıp, sorumluluk (Seçildikten sonra) verildikten sonra, o bölgede, başta tarım olmak üzere sanayileşme ve üretimin geri planda kalmasına bu tür insanlar vesile oluyorlar. Başta tarımsal ekonomik sorunlar olmak üzere, hem de siyasi stratejik konumu olan, Akçakale ilçesi ve Türkiye de stratejik önem taşıyan bölgeler tercih ediliyor.
       Suriye de ki, karışıklıkları fırsat bilen, Suriye de ki, Agop-Kirkor-Davit'ler, Türkiye de ki iş ortakları ve uzantıları aracılığı ile örneğin Akçakale halkının Milli ve manevi değerlere bağlılığını kırmak adına maddi imkânı olan ve maddi varlığı manevi varlığa tercih edenlerin seçilmesi için, perde arkası her türlü destekler samimiyetle yapılmaktadır.
       Nasıl ki, Türk her yerde Türk'tür. Ermeni, Rum'lar da her yerde aynıdır. ‘Su uyur düşman uyumaz!’ Atasözünü hafızalarımızdan silmeyelim.
 
       Yeniden buluşmak dileği ile…