Cumhuriyet tarihinden bu güne gelen süreye bakıyorum.
Neler olmamış ki?
Neler yapılmamış ki?
Türkiye yedi bölgeden oluşmakta. Beş bölgeyi bir kenara çıkartıyorum, iki bölge ne yazık ki Cumhuriyet tarihinden bu güne nasibine düşeni elde edememiş gibi görünüyor!
Peki, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’nun suçu ne?
Neden Akdeniz, Karadeniz, Marmara, iç Anadolu ve ege bölgeleri hızla gelişip, güzelleşip,  kalkınırken Güneydoğu ve Doğu Anadolu yerinde duruyor. Neden gelişmemekte inatlık yapmakta? Neden bu iki bölgede her şey geri vites takmış durumda.
Güneydoğu’da Gaziantep’i bir kenara bırakalım. Urfa başta olmak üzere bu coğrafyada yer alan Diyarbakır, Mardin, Adıyaman’a bakalım.
Bizim gelişmiş bölge ve illerden neyimiz eksik?
Hâlbuki seçimlerde Batıdaki, Egedeki, İç Anadolu ve hatta Karadeniz’deki birçok illerden çok daha fazla iktidar yanlısı görülmekteyiz.
Devlette bölgeler Arasında bugün karşımıza çıkan adaletsizliği önleyebilmek adına gayretler içerisinde.
Peki, tüm bunlara karşın sorun nerede?
Urfa olarak neden gelişememekteyiz?
İster kızın!
İster kızmayın!
İster görüşlerime katılın ya da katılmayın!
Urfa başta olmak üzere Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde yer alan illerin kalkınamaması, gelişememesi ve güzelleşememesi noktasında karşımızdaki en büyük engel YANDAŞ FEODALLARDIR.
Evet, Cumhuriyet tarihinden bu güne hükümetlerin yatırımlarına genel olarak baktığımızda gerek tarım, gerek hayvancılık, gerek sanayileşme ile birlikte sosyal ve kültürel alanlardaki tüm gelişmelerin önünde ne yazık ki FEODAL yapı karşımıza çıkmakta.
Bu feodal yandaşlar, oyları ve potansiyel güçleri ile iktidarın yanında yer almalarına karşın ne yazık ki bölgede başlatılan tüm yatırım hamlelerinin de paylaşımında etkin rol oynamaktalar.
Durum böyle olunca da FEODAL yandaşlar ne yazık ki bölgeye, illere, insanlara hizmet amacı ile gelen tüm kaynakları bir çırpıda İÇ etmekte ve sözde YATIRIM yapılmış gibi göstergeleri hayata geçirmekteler.
Bugün ülkenin yönetiminde AKP tek başına parti olarak bulunmakta.
Eğer bölgede terörün gerçekten bitirilmesini, bölgenin, illerin kalkınmasını, insanların mutlu olabilmeleri ve de en önemlisi yeni istihdam alanlarının oluşturulmasını samimi olarak istiyor ise yapılacak tek şey FEODAL yapı ile özellikle iş ve yatırım noktasında, ihaleler noktasında araya mesafe koymalarıdır.
Aksi takdirde FEODAL yapı elde ettiği haksız kazanç ve rantlarla keyif çatar iken, yöre halkı ise umutsuz ve mutsuz olarak yaşam sürdürmeye devam etmiş olacaklardır.
 
Yanılıyor muyum?