CHP’DE İÇ ÇEKİŞME!

     Mahalli Genel seçimlerine 100 gün gibi bir süre kaldı.
     AKP’den sonra SP ve MHP’de ‘Büyükşehir’ Belediye Başkan adaylarında işlem tamamlandı.
     Bu üç partide şimdi nefesler tutuldu ve ilçe başkan adaylarının kim olacak sorusuna cevap aranmaya başlandı.
      AKP, SP ve MHP’de bunlar yaşanırken BDP ve CHP’de ise işler henüz netleşmiş değil. BDP’de derin sessizlik hâkim olur iken CHP’de ise iç çekişme tüm hızıyla devam ediyor.
      Av. Ferhat Karataş’ın bir bakıma istifaya zorlanması ile boşalan Şanlıurfa CHP’ye genel merkez sürpriz bir karar ile Ömer Karakeçili’yi atamıştı.
       Karakeçili, görevine hızlı başladı.
       Kafasında öncelikle parti içindeki iç çekişmeyi bitirmek, akabinde üç yeni ilçe teşkilatını kurmak ve sonrasında ise Büyükşehir başta olmak üzere 13 ilçe Belediye Başkan adayını netleştirmek ve çalışmalara başlamak vardı.
       Ömer Karakeçili’nin gündeminde kongre yoktu.
       İlk etapta üç yeni ilçeye başkan atamalarında bulundu. Karaköprü ilçesini Abdurahman Çetin’e, Haliliye ilçesini Çetin Hayırlı’ya ve Eyyübiye ilçelerini ise İbrahim Yeşildağ’a teslim etti.
       Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda ince eleyip sık dokumakta kararlı idi. İlk önce eski vekil Vedat Melik’in kapısını çaldı. Sonra yine eski Baro Başkanlarından olan Yahya Demirkol ile buluştu, konuştu!
       Bir şeyler olacak iken bu kez eski Vekil Mahmut Yıldız’a yakınlığı ile bilinen 24 partili noter aracılığı ile mahkemeye kongre kararı alınması adına bir adım attı.
       Bu beklenmedik gelişmeler parti içi huzursuzluğu, iç çekişmeyi bir kez daha gün ışığına taşıdı.
       Mahalli genel seçimlerine 100 gün gibi bir süre kalırken CHP’de yeniden ortaya çıkan bu görüntü tabanı huzursuz etti.
       CHP il Başkanı Ömer Karakeçili şimdi Ankara’da.
       Genel Merkez’de Genel Başkan ile Şanlıurfa’yı ciddi olarak masaya yatırma hesabı içinde. Karakeçili Ankara’dan ya istediğini elde etmiş olarak Şanlıurfa’ya dönecek ya da ‘ben den de bu kadar deyip!’ il Başkanlığına veda edecek.
        CHP’de bu yaşananlar şüphesiz yaklaşan mahalli genel seçimler öncesinde partiye kan kaybettirmeye devam ediyor. Rakip siyasi partiler adaylarını belirleyip seçim çalışmalarına hız verelerken, Muhalefetin Şanlıurfa ayağında ise iç çekişme yaşanmaya devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eğer gerçekten Şanlıurfa’da CHP olarak var olmak ya da tabeladan öteye gitmek istemiyor ise buna tabana kulak vermek sureti ile kararını net olarak ortaya koymalı. Neşter vurması gereken yere neşter vurmakta ne kadar gecikirse bu CHP’nin Şanlıurfa ayağını daha da kangren bir hale getirmekte. Kılıçdaroğlu bu konuda net duruşunu ortaya koymalı ve yoluna devam etmeli….
        CHP lideri Ya büyüyüp, gelişmeyi ve kazanmayı tercih etmeli ya da az olsun bizim olsun mantığını tercih etmeli….
         Ama ne yapacak ise bir an önce yapmalı….
         Aksi taktirde atı alan Üsküdar’ı geçti bile….