Çeşitlilik

      Polis Nerede?
 
      35 yaş futbol turnuvası yapılıyor. Ama ne şartlarda?
      Birçok karşılaşma ne yazık ki Polis’in duyarsızlığı yüzünden ertelenmekte, tehir edilmekte. Güvenlik amacı ile polis karşılaşmaya ya dakikalar sonrasında ulaşıyor ya da stadyum içine girip güvenlik amaçlı yerini almak yerine otobüste oturup, sigara içmeyi ve telefonla sohbeti tercih ediyor.
       35 yaş turnuvasında bu nedenlerden dolayı birçok karşılaşma ne yazık ki maçın hakemleri tarafından tehir edildi. Emniyet Müdürünün bu konularda haberinin olduğu düşünmüyorum. Çünkü haberi olsa sorumsuzluk sergileyenlerden mutlaka hesap sorar.
       Bu yazı ile Emniyet Müdürünün haberi oldu. Bundan sonraki karşılaşmaları ve Polisin güvenlik önlemi almamaktaki ve gecikmelerdeki inadının sonucunu hep birlikte göreceğiz.
 
                     ***
        Çiftetelli
 
       AKP’nin en son vagonuna binebilmeyi başaran Belediye Başkanı Fakıbaba’ya bir hallerin olduğunu daha önce yazmıştım. Bu ilginç hallere en son Çiftetellisi ile imza atan aslen Birecikli Bay Başkan oyunda da pek hünerli olduğunu göstermiş oldu.
        Halay, Muavinlik ve Çiftetelli’den sonra Fakıbaba’nın sürprize açık yeni hünerlerini sabırsızlıkla bekliyoruz!
 
                  ***
          Ömerli’deki ev
 
       PKK lideri Abdullah Öcalan Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli köyünden. Öcalan’ın resmi doğum kayıtı 14 Nisan olmasına karşın 4 Nisan’da yurdumuzun değişik yerlerinden insanlar Ömerliye adeta akın ettiler.
      Kimisi evin bahçesindeki topraktan bir avuç aldı, kimisi oda içinde yaş günü anısına pasta kesti, kimileri bol bol resim çektirdi, kimileri de içeri giremedikleri evin içini görebilmek için başlarını demir parmaklıkların arasına sıkıştırıp durdular.
      4 Nisan geçti.
      Bugün 8 Nisan.
      Ömerlideki ev yerli yerinde duruyor. İlginç olan ise o evde şimdi kimselerin olmaması. İsteyen gidip resim de çektirebilir, toprağından da avuçlayabilir. Hatta yemek bile yiyebilirler. Ama şimdi giden yok ki!
 
              ****
 
              Bakkal dükkânı gibi Sağlık liseleri!
 
 
          Her köşe başında bir Bakkal dükkânı günlük yaşamımızda vaz geçilmez tutkumuz gibidir. Son günlerde buna ilimizde her köşe başında bir Sağlık Meslek Lisesi de eklenmeye başladı.
          Eğitim öğretim bahane!
          Para kazanmak ise şahane! 
          Hastanelere kalifiyeli eleman yetiştiren Sağlık Okulları nedense don günlerde birçok kişinin iştahının da kabarmasına vesile olmuş olmalı ki, ilimizde her köşe başında adeta bir Hemşirelik okulu açılmaya başladı.
          Her bir öğrencinin 10 bin TL’nin üzerinde yıllık para ödemek zorunda bırakıldığı Sağlık okullarına yönelik eğer ciddi bir takım radikal adımlar atılmaz ve önlem alınmaz ise korkarım ki yarın bu okullardan yetişecek olan çocuklarımızın tamamına yakını işsiz kalacaktır.
         Benden söylemesi.
 
                 
          Yeniden buluşmak dileği ile…