Bu sözler bana değil, daha hiç kimse aday adayı bile değil iken ‘Hodri Meydan!’ deyip AKP’den Eyyübiye ilçesinde Belediye Başkan aday adayı olan ve birkaç gün önce sürpriz bir adım ile aday adaylıktan istifa eden Hasan Oğul’a ait.
       Öncelikle Hasan Oğul’a öncelikle ‘geçmiş olsun’ dileklerimi iletiyor akabinde ise cesaretinden dolayı ‘ben bu oyunda yer almam!’ diyerek istifa etmesinden dolayı da kutluyorum.
        İçimizde kaç kişide Hasan Oğul gibi cesaret ve ilkeli duruş var acaba?
        İşte AKP’de Büyükşehir adaylık konusu süreci ve sonrasında yaşananlar ortada.
        İlçe Belediye Başkan aday adaylarının birçoğu ne yazık ki, bir olmuş gibi hepsi günlerdir birkaç yakınları ile adeta Ankara’yı mesken tutmuşlar.
       Neyi bekliyorlar?
       Adayların isimlerinin açıklanmasını.
       Kim açıklayacak?
       Ne zaman açıklanacak?
       Nerede açıklanacak? Bilen bir kişi dahi yok.
       İşte Hasan Oğul’da, adeta birkaç gün önce Yardımcıda kendi şarteli(!)  atan bir çiftçi kardeşimizin söylediği üzere ‘Bakan bilmiyor! Vali bilmiyor! Kaymakam bilmiyor! Kim bilecek? Allah’a mı soralım!’ tepkisi gibi bir tepkide bulundu ve ‘Parti il başkanına soruyorum adaylık konusunda bilgisi yok! Milletvekillerine soruyorum bilen birisi yok! Bakan’a soruyoruz oda bilmiyorum diyor. Ben bu saatten sonra birilerinin oyununa artık alet olmak istemiyorum. Bakan, Milletvekili ve il Başkanı bilmiyor ise ben bu saatten sonra bu işte yokum!’ dedi ve çekip gitti.
       İşte bu!
       AKP’nin Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için 9 isimi vardı. Bakan ‘bu isimlerden birisi olacak’ diyordu. Sonra ne oldu Valilikten istifa eden Celalettin Güvenç aday oldu ve aldı başını gidiyor!
       9 aday adayından en ufak lehte ve aleyhte bir tık dahi yok.
       Şimdi bugün ya da yarın ilçe Belediye Başkan adayları da açıklanacak. Göreceksiniz bu kadar isim içinden bir tek tık sesi dahi olmayacak.
       İşte tüm bu yaşanan ve yaşatılanlardan dolayı sessizliğin sesi olan Hasan Oğul’u kutluyorum. Helal olsun sana Hasan Oğul… Eğilmedin, büzülmedin. Dik geldin ve geldiğin gibi de gittin… Yolun açık olsun.
 
 
       Yeniden buluşmak dileği ile…