URFA HABERLERİ

Badem ağaçlarında görülen hastalık için çalışma başlatıldı

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü ekipleri, badem ağaçlarında görülen bir hastalık için çalışma başlatıldı.

Haliliye ilçesi İbrik Mahallesi’nde Mahmut Yeşil’in bin 300 ağaçtan oluşan bahçesine giden ‘Alo Ziraat Doktorum’ ekipleri badem ağaçlarını yerinde yapılan incelemede odun doku kanseri, yoğun kırmızı örümcek, et leke hastalığı ve halkalı leke hastalığı tespit etti.

Ayrıca ekipler, badem ağaçlarında, yanlış sürüm sebebi ile köklerde kesilmeler yaralanmalar olduğu ve aşırı ve yanlış sulama yapıldığı gözlemlendi.

Bunun üzerine İl Tarım ve Orman Müdürü ekipleri, Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü’nden Dr. Emel Ören ile yapılan fikir alışverişinde, bu hastalığa karşı alınacak önlemler için yeni uygulama başlatıldı.

Uygulamada, çiftçiye bakım, besleme konularında yeni takvim oluşturuldu.

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan sosyal medya paylaşımlarında şu ifadeleri kullanıldı:

“Alo Ziraat Doktorum’a gelen ihbara istinaden Haliliye İlçesi İbrik Mahallesinde Mahmut YEŞİL’in 1300 ağaçtan oluşan bahçesine gidildi.

Yapılan kontrollerde odun doku kanseri, yoğun kırmızı örümcek, et leke hastalığı,halkalı leke hastalığı tespit edildi.

Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü’nden Dr. Emel ÖREN ile fikir alış verişi yapılarak üreticimize yapması gerekenler hakkında tavsiyelerde bulunuldu. Bakım, besleme konularında takvim oluşturuldu”