URFA HABERLERİ

Asırlık çınarın vesayeti Ölmeden önce beni hazır suyla yıkayın

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde yaşayan 70 torunlu 9 çocuklu 125 yaşındaki asırlık çınar vefat etti.

Hilvan’ın sevilen simalarından Hadi Çiftyürek vefat etti. 125 yaşında hayatını kaybeden Çiftyürek, yaşadığı süre boyunca tam 3 padişah ve 12 cumhurbaşkanı gördü.

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde yaşayan 125 yaşındaki Hadi Çiftyürek vefat etti.  Kentin sevilen simalarından olan Çiftyürek uzun yıllar boyunca gönüllü olarak camilere hizmet vermiş bir isimdi. Merhum Çiftyürek’in cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Hilvan Aile Mezarlığı’na defnedildi. Ailenin taziye ziyaretlerini, Hilvan’nın Karacurun Mahallesi’nde bulunan taziye evinde kabul kabul ediyor.

Vefat eden Hadi Çiftyürek’nın oğlu Lütfü Çiftyürek babam bize 3 yaz oruç tutuğunu söyledi buda 105 yıl eder babam çok zeki biri yaşlı olmasına rağmen aklı dengesi yârindeydi ölene kadar hep 3 aylarda orucunu tutardı herkesi tanırda bir kişiyi sorsan o kişinin 7 sülalesini sayardı ölene kadar da hafızası yerindeydi ölmeden önce bize vesayeti ben ölürsem beni hazır suyla yıkayın bizde hazır suyla cenazesini yıkarak vesayetini yerine getirdik, diye konuştu vasiyetini yerine